Τέμπη: Την επόμενη Παρασκευή η συζήτηση για Προανακριτική – Κατά Σπίρτζη-Καραμανλή η πρόταση ΠΑΣΟΚ – Στο κάδρο του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις πρώην υπουργοί

Στο φουλ είναι οι μηχανές της Βουλής για το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του χρόνου. Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση προανακριτικών επιτροπών για τη σύμβαση «717» για την τηλεδιοίκηση

και σηματοδότηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Και οι δύο, όπως προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης, αναμένεται να απορριφθούν, καθώς «δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες».

Ζητούμενο παραμένει ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας επί των δύο προτάσεων, ο οποίος σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές θα προσδιοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο κάδρο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν τέσσερις πρώην υπουργοί, οι κ.κ. Χατζηδάκης, Χρυσοχοϊδης και Σπίρτζης που ζητείται να ελεγχθούν για την πιθανή τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και ο Κώστας Καραμανλής για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Κατά των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή στρέφεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ζητείται να ελεγχθεί ο μεν πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, επί ημερών του οποίου συνέβη το τραγικό δυστύχημα για απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Σε ότι αφορά στην εξεταστική επιτροπή που συγκροτείται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ο Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε επιστολή στα κόμματα να ορίσουν τους βουλευτές που θα μετέχουν. Η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει εντός ένα μήνα να ολοκληρώσει το έργο της και να παραδώσει πόρισμα.

Τέλος, την ερχόμενη Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης καταθέτει το στικάκι του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή. Η ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

«Ελαφρύ»… άδειασμα Μαρινάκη σε Σκρέκα για προσφορές «1+1»: Δεν καταργούνται, ελέγχουμε την αγορά για ανατιμήσεις

ΚΚΕ για έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Η κυβέρνηση τα αρπάζει από τους φτωχούς και πετάει ψίχουλα στους φτωχότερους

ΣΥΡΙΖΑ: Μαίνεται ο πόλεμος για το μαξιλάρι των 37 δισ. – Καρφιά Καρτερού για Κασσελάκη, αυτοκριτική Δραγασάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα