Βουλγαρία: Έτσι συνέλαβαν τους 2 Τούρκους που πυροβόλησαν τους πράκτορες της ΕΥΠ στην Θεσσαλονίκη
Στην Βουλγαρία συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι για τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ στην Θέρμη Θεσσαλονίκης. Οι αρχές της χώρας εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση που αναφέρουν πως πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε Ευρωπαϊκά Εντάλματα για το περιστατικό, έτσι είναι
Οι βουλγαρικές Αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με την σύλληψη των κατηγορούμενων Τούρκων για το επεισόδιο έξω από πρατήριο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης αναφέρουν:
«Η Διεύθυνση του Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DCB) συνέλαβε δύο Τούρκους πολίτες κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών και σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.
Η εξειδικευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κοντά στο Σβίλενγκραντ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 2 προς 3 Ιουνίου 2025.
Μετά από πληροφορίες που ελήφθησαν από την Υπηρεσία Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, οι Βούλγαροι συνάδελφοί τους ανέλαβαν αμέσως επιχειρησιακά και ερευνητικά μέτρα μεγάλης κλίμακας.
Το αίτημα για βοήθεια αφορά την αναζήτηση ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξαν σοβαρό ποινικό αδίκημα στη γειτονική χώρα, μεταξύ άλλων εναντίον εκπροσώπων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Μέσα σε λίγες ώρες, εντοπίστηκε η τοποθεσία των δύο ανδρών, καθώς και το όχημα με το οποίο εισήλθαν στο έδαφος της χώρας μας. Συνελήφθησαν βάσει του άρθρου 72, παρ. 1, στοιχείο 6 του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις ομάδες του Τμήματος Αντιτρομοκρατίας της Διεύθυνσης της Αντιτρομοκρατικής Αστυνομίας και του τμήματος Χάσκοβο της υπηρεσίας. Τα στοιχεία της διαδικασίας που κινήθηκε κοινοποιήθηκαν στην Εισαγγελία του Χάσκοβο.
Οι συλληφθέντες πρόκειται να εκδοθούν στην Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος ομοεθνής τους, που ήταν αυτός που πυροβόλησε κατά του οχήματος όπου επέβαιναν οι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, συνελήφθη στις 31/5 σε καλύβα σε ορεινό όγκο της Ροδόπης, όπου κρυβόταν προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.
Έκτοτε οι αναζητήσεις για τους δύο συνεργούς του που επέβαιναν μαζί του στο ασημί τζιπ βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Τούρκος για τους πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη: «Νόμιζα ότι ήρθε η ΜΙΤ να με απαγάγει»Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη σύλληψή του ο 49χρονος που είχε εγκληματική δράση στη χώρα του για ναρκωτικά και διακίνηση μεταναστών ισχυρίστηκε ότι αντιλήφθηκε μαζί με τους δύο ομοεθνείς του από νωρίς ότι παρακολουθούνταν, θεωρώντας πως αντιμετώπιζε πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) που ήθελαν να τον απαγάγουν ή μέλη άλλων εγκληματικών ομάδων με τις οποίες έχει διαφορές. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ήταν Έλληνες αστυνομικοί», φέρεται να είπε.
Σύμφωνα με το voria.gr, ο 49χρονος οδηγήθηκε στην παράγκα της ορεινής Ροδόπης, γνωρίζοντας καλύτερα την περιοχή. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα έμενε στη Ροδόπη και νοίκιαζε διαμέρισμα από σύντροφο 52χρονου ομοεθνή του, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για ναρκωτικά και άμεσα ελέγχθηκε από την αστυνομία.
Επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο επειδή βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς σχεδίαζε να φύγει στη γειτονική χώρα. Οι διωκτικές αρχές όμως είχαν μπλοκάρει τα συνοριακά περάσματα στην περιοχή και ο Τούρκος δεν έλαβε ποτέ από συνεργούς του το πράσινο φως να βγει από την κρυψώνα του.
Οι αστυνομικοί που δημιούργησαν κλοιό γύρω από το ορεινό χωριό, παρακολουθούσαν με drones κάθε κίνηση και την κατάλληλη στιγμή, με τη συμβολή μονάδας των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στην παράγκα και τον ακινητοποίησαν ενώ κοιμόταν. Μάλιστα η έφοδος έγινε ταυτόχρονα σε άλλα δύο σημεία, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι ενδεχομένως να κρύβεται ο 49χρονος, στο ίδιο χωριό.
Περιγράφοντας στους αστυνομικούς τι συνέβη κατά τη διάρκεια του επεισοδίου στους Ταγαράδες, παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε εναντίον του μέλους της ΕΥΠ που ήταν στο αυτοκίνητο, το οποίο σταμάτησε πριν το βενζινάδικο. Πηγές έλεγαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο δεν επέβαινε άλλο πρόσωπο εκτός του οδηγού του και πως τα άλλα μέλη της ΕΥΠ ήταν σε άλλα οχήματα και συμμετείχαν στην παρακολούθηση του τζιπ.
Ο 49χρονος ανέφερε ότι αντιλήφθηκε ο ίδιος και οι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι αναζητούνται, τα οχήματα που τους παρακολουθούσαν ακόμη από την περιοχή του αεροδρομίου, όπου οι δύο ομοεθνείς του παρέδωσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και επιβιβάστηκαν στο τζιπ ιδιοκτησίας του. Ισχυρίστηκε πως θεώρησε ότι ανήκαν είτε σε μέλη της ΜΙΤ, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, είτε ότι ήταν κακοποιοί με τους οποίους έχουν διαφορές. «Φοβήθηκα μήπως με απαγάγουν και με οδηγήσουν πίσω στην Τουρκία», φέρεται να είπε.
Ο άνδρας πυροβόλησε στο αυτοκίνητο του μέλους της ΕΥΠ από την πλευρά του συνοδηγού και τρεις σφαίρες καρφώθηκαν στην πόρτα του οχήματος. Το μέλος της ΕΥΠ φέρεται να περιέγραψε ότι μόλις είδε τους δύο Τούρκους να κατευθύνονται στο αυτοκίνητο κρατώντας πιστόλια ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγούσε σκυμμένος για να μην τραυματιστεί από τα πυρά. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν πυροβόλησε και ο δεύτερος Τούρκος, ο οποίος επίσης κρατούσε όπλο. Το βέβαιο είναι ότι ο Έλληνας πράκτορας είχε άμεσο κίνδυνο να χάσει τη ζωή του.
Το άσυλο και οι συνεργοίΤο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στους Ταγαράδες επαναφέρει το ζήτημα με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε μέλη εγκληματικών ομάδων από τη γειτονική χώρα. Πρόκειται για κακοποιούς που έχουν αναπτύξει δράση με την τουρκική μαφία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Voria.gr ο 49χρονος απολάμβανε στην Ελλάδα το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα, παρ’ ότι διαπιστώθηκε ότι εισήρθε παράνομα στη χώρα δύο φορές μέσα σε εννέα χρόνια χωρίς να κινήσει καμία υποψία η επιστροφή του. Μάλιστα είχε διαβατήριο πρόσφυγα και μ’ αυτό μπορούσε να κινείται άνετα σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, από τη συνεργασία με τις τουρκικές διωκτικές αρχές διαπιστώθηκε ότι ο Τούρκος μαφιόζος αντιμετωπίζει κατηγορίες στη χώρα του για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών, διακίνησης μεταναστών και όπλων.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι αστυνομικοί τονίζουν ότι οι περισσότεροι οι οποίοι συλλαμβάνονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα ως ύποπτοι για δραστηριότητά τους στην τουρκική μαφία ζουν νόμιμα στη χώρα, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και εμφανίζονται ως αντικαθεστωτικοί. Με τον τρόπο αυτό παίρνουν άδειες παραμονής ως αιτούντες άσυλο και πολλές φορές τους χορηγείται άσυλο, όπως συνέβη με τον 49χρονο. Προξενεί εντύπωση ότι οι περισσότεροι μένουν σε ακριβά διαμερίσματα και διαθέτουν πολλά χρήματα. Αρκετοί χρησιμοποιούν τις διευκολύνσεις της χρυσής βίζας αγοράζοντας ακίνητα στην Ελλάδα.
Διαβάστε επίσης:
Υποχρέωση ασφάλισης επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών: Ποιοι εξαιρούνται
Τέμπη: «Ξεχασμένη» επιζήσασα πήγε από μόνη της να καταθέσει, δεν την κάλεσε κανένας
Ηλικιωμένος ξέχασε ότι είχε κρύψει χρυσές λίρες σε ηλεκτρική σκούπα και την πήγε για… επισκευή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πρωτοφανής επίθεση Μασκ σε Τραμπ, μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση
- Ο Μασκ «αδειάζει» τον Τραμπ λίγες μέρες μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση: «Ντροπή σε όσους το ψήφισαν, είναι έκτρωμα»
- Η στιγμή της σύλληψης του 46χρονου που πήγε να μαχαιρώσει γυναίκα στον Προαστιακό
- Γιαννακόπουλος: «Θα παραμερίσω οποιαδήποτε αντιπάθεια»
- Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 24χρονος που έπιασε από τον λαιμό τον 41χρονο σύντροφό του
- Περιττά κιλά: Διατροφολόγος προτείνει 3 tips για γρήγορη και «ανώδυνη» απώλεια βάρους
- Καλές μαθήτριες από νήπια
- Βερνίκος: «Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι από τώρα οι ελληνικές ομάδες πρέπει να αποφασίσουν πώς θα συνεργαστούν»
- Οικογένεια Ντε Γκρες – Χρυσή Βαρδινογιάννη: Φωτογραφίζονται κάτω από το πορτρέτο της Βασίλισσας Όλγας
- Οι πέντε χώρες που εξελέγησαν μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διετία 2026-2027
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Δημήτρης Παπαστεργίου: «107.000 Έλληνες πολίτες έβγαλαν Προσωπικό Αριθμό – Οι κωδικοί taxis δεν αλλάζουν»
- Καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία εντείνουν τις επιθέσεις, η κυβέρνηση Τραμπ οπισθοχωρεί
- Βουλγαρία: Έτσι συνέλαβαν τους 2 Τούρκους που πυροβόλησαν τους πράκτορες της ΕΥΠ στην Θεσσαλονίκη
- Κίνηση έκπληξη Δένδια στη Βουλή: Φέρεται να είπε ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στον SAFE
- «Ενέδρα θανάτου»: Συνεχίζεται η σφαγή Παλαιστινίων σε κέντρα διανομής βοήθειας από το Ισραήλ – 102 νεκροί στον αγώνα εξασφάλισης τροφής
- Ηλικιωμένος ξέχασε ότι είχε κρύψει χρυσές λίρες σε ηλεκτρική σκούπα και την πήγε για… επισκευή
- «Καμπανάκι» ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Ζητά κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μείωση εισφορών για τους χαμηλόμισθους
- Νέα παρέμβαση Γκουτέρες για τη Γάζα: «Η ανεμπόδιστη είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να αποκατασταθεί αμέσως»
- Μαρινάκης: Οι νέοι θα μπορούν να αποκτήσουν σπίτι με τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται
- Μπάσκετ: Αντί συνάντησης με Βρούτση, νέα επίθεση στον Γιαννακόπουλο, από τους Αγγελόπουλους – «Θέλουν να διακοπεί το πρωτάθλημα» τους κατηγορεί ο ΠΑΟ

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Βουλγαρία: Έτσι συνέλαβαν τους 2 Τούρκους που πυροβόλησαν τους πράκτορες της ΕΥΠ στην Θεσσαλονίκη
- Κίνηση έκπληξη Δένδια στη Βουλή: Φέρεται να είπε ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στον SAFE
- Νέα παρέμβαση Γκουτέρες για τη Γάζα: «Η ανεμπόδιστη είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να αποκατασταθεί αμέσως»
- Μπάσκετ: Αντί συνάντησης με Βρούτση, νέα επίθεση στον Γιαννακόπουλο, από τους Αγγελόπουλους – «Θέλουν να διακοπεί το πρωτάθλημα» τους κατηγορεί ο ΠΑΟ
- Μαρινάκης για παρέμβαση Τσίπρα: Η «θεσμική» δεύτερη φορά παραπέμπει περισσότερο σε φάρσα
- Τσίπρας: Η χώρα βαλκανοποιείται, πάμε σε μια κοινωνία του ενός πέμπτου – Αν δεν υπάρξει εναλλακτική το τέλμα θα συνεχιστεί
- Ο Έλον Μασκ σφυροκοπά το «μεγάλο, όμορφο» νομοσχέδιο Τραμπ ως «αηδιαστικό βδέλυγμα»
- Χάρης Ρώμας: «Δεν θα κάνουμε reunion για το «Κωνσταντίνου και Ελένης»
- Καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία εντείνουν τις επιθέσεις, η κυβέρνηση Τραμπ οπισθοχωρεί
- «Καμπανάκι» ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Ζητά κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μείωση εισφορών για τους χαμηλόμισθους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τουρκία: «Έκρηξη» Ιμάμογλου για το πογκρόμ συλλήψεων – «Αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσετε…»
- Ο Diddy είχε περάσει από οντισιόν για τον ρόλο του Τζέιμς Μπράουν στην ταινία «Get on Up»
- Η ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου επιστρέφει σε 4K και με νέα αφίσα
- Η ακροδεξιά βάζει φωτιά (και) στην Ολλανδία
- Βρετανία: "Κινηματογραφική" περιπέτεια έζησε μια σκυλίτσα στο Νιου Φόρεστ - Σώα και αβλαβής γύρισε στο σπίτι της
- Σουβλάκι: Μία ανάσα από τα 5 ευρώ το προσεχές φθινόπωρο - Πόσο κοστίζει ανά περιοχή
- Γάζα: Όλο και περισσότεροι ηγέτες στην ΕΕ επικρίνουν τον Νετανιάχου σύμφωνα με το Bloomberg
- Πυρά Μαρινάκη κατά Τσίπρα: "Η τραγωδία της πρώτης φοράς Αριστερά είναι ακόμη νωπή στη μνήμη των πολιτών"
- Η Υβόννη Μπόσνιακ αποκαλύπτει στα Παραπολιτικά: "Ξέρω τη λύση για να µεγαλώσω όµορφα"