Βουλεύτρια, βουλευτής ή βουλευτίνα

Οι περισσότερες γυναίκες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (της παρούσης αλλά και της προηγούμενης Βουλή) χρησιμοποιούσαν τον όρο «βουλεύτρια», αντί άλλου «βουλευτής».

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, το ίδιο συνέβη με ορισμένες γυναίκες  που εξελέγησαν βουλευτές στην Κύπρο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Έτσι ρωτήθηκε ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης ποιο είναι το σωστό; Βουλεύτρια;

Βουλευτής; Ή βουλευτίνα;

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο της Κύπρου ο καθηγητής επεσήμανε ότι ο τυπικός όρος είναι «η βουλευτής». Ωστόσο, όπως ανέφερε διευκρίνισε ότι όταν θέλουμε να κάνουμε τη διάκριση μπορούμε να έχουμε τον όρο «βουλεύτρια», καθώς ως όρος είναι αποδεκτός γλωσσολογικά και γλωσσικά. Ο όρος «η βουλευτής» έχει ένα πρόβλημα στη γενική και για αυτό γίνεται της βουλευτού. Πρέπει να αποφεύγουμε το «βουλευτίνα» γιατί έχει συνδεθεί περισσότερο με τη σύζυγο του βουλευτή.

Τσίπρας: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Μητσοτάκη για το χρέος της ΝΔ

ΝΔ για δίωξη Αγγελή: Ο ΣΥΡΙΖΑ… παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη

Ζευγάρι με την Μαρία Σάκκαρη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα