«Βόμβα» στο δήμο Καλαμάτας: 7.000.000 ευρώ «φέσια» από λογαριασμούς νερού

ΕΛΛAΔΑ

Στα 7.000.000 ευρώ φτάνουν τα χρέη προς τη Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Επιχείρισης, Δημήτρης Βεργόπουλος. Το χρέος αυτό έχει συσσωρευτεί από απλήρωτους λογαριασμούς 6.500 φυσικών προσώπων κάτι που σημαίνει ότι κάθε ένα από αυτά οφείλει στη ΔΕΥΑΚ

1.076 ευρώ.

Κίνητρα για εμπρόθεσμη εξόφληση

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε ότι, όσοι πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους, θα έχουν έκπτωση 12% στην κατανάλωση του νερού και 3% στον γενικό λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ. Η έκπτωση θα ισχύσει και σε όσους εξοφλούν τους λογαριασμούς τους στα ταμεία της ΔΕΥΑΚ, αλλά και σε εκείνους που τους εξοφλούν μέσω τραπεζών.

Ρύθμιση οφειλών

Επίσης, ο κ. Βεργόπουλος ανακοίνωσε ότι θα ισχύσει νέα ρύθμιση για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για όσους δηλαδή βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Μέχρι σήμερα όσοι δικαιούνται επίδομα αλληλεγγύης μπορούσαν, καταβάλλοντας το 30% της οφειλής, να ρυθμίσουν το χρέος τους σε 12 δόσεις. Πλέον, οι δικαιούχοι του επιδόματος αλληλεγγύης θα μπορούν, καταβάλλοντας το 15% του χρέους τους, να ρυθμίζουν την οφειλή τους σε 24 δόσεις. Σημειώνεται ότι όσοι προσέλθουν για ρύθμιση των χρεών τους θα απαλλάσσονται από όλες τις προσαυξήσεις.

Διπλασιάζεται το όριο διακοπής

Την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑΚ προχωρά και σε διπλασιασμό του ποσού της οφειλής πάνω από το οποίο θα προχωρά σε διακοπή της υδροδότησης. Μέχρι τώρα το όριο αυτό, για τα φυσικά πρόσωπα, ανέρχονταν στα 150 ευρώ. Πλέον, το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί (300 ευρώ) και θα αφορά 6 διμηνιαίους λογαριασμούς. Δηλαδή, για να προχωρήσει σε διακοπή νερού η ΔΕΥΑΚ σε φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υπάρχουν είτε συνολικές οφειλές άνω των 300 ευρώ, είτε να είναι απλήρωτοι 6 λογαριασμοί. Για τους επαγγελματίες το όριο θα ανέρχεται στα 600 ευρώ ή σε 3 απλήρωτους λογαριασμούς.

«Μεταφορά» λογαριασμού νερού

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, επίσης, ανακοίνωσε την ισχύ του μέτρου της «μεταφοράς» του λογαριασμού ύδρευσης από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή. Με τον τρόπο αυτό το χρέος που θα δημιουργεί ο ενοικιαστής θα ακολουθεί τον ίδιο και όχι τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ακριβώς όπως ισχύει με τη ΔΕΗ. Προκειμένου, ωστόσο, να ισχύσει η συγκεκριμένη δυνατότητα θα πρέπει ο ενοικιαστής να υπογράψει συμβόλαιο χρήσης νερού, ώστε να είναι αυτός ο υπόλογος του χρέους.

«Δεν έχουμε διακόψει καμία παροχή»

Τέλος ο κ. Βεργόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της διακοπής παροχών. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ η Επιχείρηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία διακοπή παροχής και προσέθεσε ότι έχει κάνει μόνο προσωρινές διακοπές σε οφειλέτες, προκειμένου αυτοί να επικοινωνήσουν με τη ΔΕΥΑΚ και να διακανονίσουν τις οφειλές τους

Πηγή: Messiniapress

ΔΕΥΑΚδήμος ΚαλαμάταςΔΕΗHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα