Βόμβα στα ΜΑΤ: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.- Τα συμπεράσματα για την προκήρυξη και οι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής

Την προκήρυξη της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα  στο «Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ» στου Ζωγράφου, προσπαθούν να «διαβάζουν» αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Με κείμενό που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα αφιερώνοντας την ενέργειά τους «σε όσους

και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία» και δηλώνοντας πως την επόμενη φορά δεν θα αποτύχουν.

Οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς η νέα αυτή τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε πολύ γρήγορα την ευθύνη, κάτι που δεν συνηθίζεται όταν οι επιθέσεις αποτυγχάνουν.

Επιπλέον, στην Αντιτρομοκρατική φοβούνται πως τα μέλη της οργάνωσης θα κάνουν πράξη τις απειλές τους με νέο χτύπημα. Μάλιστα εστιάζουν σε δύο λέξεις στην προκήρυξη: «ένοπλη» και «δικαιοσύνη», εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια προειδοποίηση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., γίνεται λόγος για μια νέα εποχή στην τρομοκρατία και τον κίνδυνο να εμφανιστούν και άλλες νέες ομάδες.

Υπενθυμίζεται πως στην προκήρυξή της η οργάνωση τονίζει πως προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην Αστυνομία για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών. «Για εμάς – και αυτό το τονίζουμε – είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος», επισημαίνεται.

«Την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή. Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση», σημειώνεται.

Ολόκληρο το κείμενο:

ΕΝΟΠΛΗ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η

Στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού. Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη. Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία. Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή. Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας. Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύοπροειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία. Για εμάς – και αυτό το τονίζουμε – είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος. Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον – είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του – θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες. Δε θέλουμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια κανενός άλλου. Ακόμα και αν αυτό θέτει σε αυξημένο ρίσκο την ασφάλεια τη δική μας. Κουβαλάμε την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί εκ των πραγμάτων χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα πάλης. Τελεία και παύλα.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Καρράς: Πού θα γίνει η κηδεία του – Η τελευταία του επιθυμία

Βασίλης Καρράς: Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Αχιλλέας Μπέος μετά το θάνατο του κουμπάρου του

«Δεν θέλω τίποτα άλλο στη ζωή μου» – Όταν ο Βασίλης Καρράς ξέσπασε σε κλάμματα από την αγάπη του κόσμου

Keywords
Τυχαία Θέματα