«Βόμβα» Σαρηγιάννη: «Μετά το Πάσχα μπορεί να μιλάμε για 9.000 κρούσματα ημερησίως» (ηχητικό)

«Βόμβα» έριξε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Real στη Θεσσαλονίκη και είπε πως δεν αποκλείει μετά το Πάσχα να μιλάμε για 9.000 κρούσματα τη μέρα.


«Δεν αποκλείεται να δούμε την κορύφωση της καμπύλης των κρουσμάτων σε πανελλαδικό

επίπεδο μετά το Πάσχα. Και μέχρι τότε, εφόσον πετύχει και η διαδικασία των self test, δεν θα μιλάμε για 3.000 κρούσματα τη μέρα αλλά για διπλό και για τριπλό αριθμό» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real Fm Θεσσαλονίκης στους 107,1.


Ο καθηγητής είπε επίσης πως πλέον στη Θεσσαλονίκη το ιικό φορτία έχει πάρει ανοδική τάση και δεν απέχει πολύ από τα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες περιοχές όπως η Κοζάνη.


Αυτό που τρομάζει τους ειδικούς εξήγησε, είναι η ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων που εντοπίζονται στο ιικό φορτίο. Πάντως ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε πως μέχρι τις 18 Απριλίου θα υπάρξει μια ήπια αυξητική τάση των κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο και ότι τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά.


Για το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής εκτίμησε πως με την προϋπόθεση ότι θα γίνονται πολλά self tests το Λύκειο θα μπορεί να ανοίξει σε μια εβδομάδα (μέχρι τις 12 Απριλίου) και οι υπόλοιπες βαθμίδες (γυμνάσιο και δημοτικό) να πάνε για μετά το Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα