Βιβλίο: Τι θα διαβάσουμε το φθινόπωρο

Βιβλία για όλους, που καλύπτουν τις ανάγκες ενός ευρέως φάσματος αναγνωστών, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία. Εσείς απλώς λάβετε θέσεις για τη σκυταλοδρομία βιβλίων στη διάρκεια του αναγνωστικού φθινοπώρου. Έχουμε να διαβάζουμε λοιπόν!

Από τις εκδόσεις Bell

Jeffrey Archer, «Πάνω από το πτώμα μου» (κυκλοφορεί 15.9)

Η νέα περιπέτεια του Γουίλιαμ Γουόρικ είναι μια καθηλωτική ιστορία φόνων, εκδίκησης και προδοσίας από τον κορυφαίο συγγραφέα των παγκόσμιων best seller Τζέφρι Άρτσερ.

Μαργαρίτα Αλευρίδη

– Λεωνίδας Καραγεώργος, «Démenti» (κυκλοφορεί 15.9)

Από την Αθήνα μέχρι το Παρίσι, από το τότε μέχρι το τώρα, οι δύο συγγραφείς πλάθουν μια ιστορία για τις επιλογές που κάνουμε σε κρίσιμες καμπές της ζωής μας και για το πώς αυτές τελικά διαμορφώνουν τα όνειρά μας.

«Δεν είμαι η Μαρία… είμαι η Κάλλας» (κυκλοφορεί 15.9)

Εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Ένα βιβλίο – ντοκουμέντο στη μνήμη της, ανατρεπτικό, αποκαλυπτικό, έντιμο στην αλήθεια των γεγονότων και της Ιστορίας…

M.W. Craven, «Ο Βοτανολόγος» (κυκλοφορεί 6.10)
&
M.W. Craven, «Ατρόμητος» (κυκλοφορεί 1.12)

Διπλό «χτύπημα» στα Bell φέτος από το νέο αστέρι του crime, τον πολυβραβευμένο M.W. Craven. Τον Οκτώβριο κυκλοφορεί η νέα υπόθεση του Ουάσιγκτον Πόου «Ο Βοτανολόγος» και τον Δεκέμβριο υποδεχόμαστε το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς του M.W. Craven με πρωταγωνιστή τον Μπεν Κόνιγκ, έναν ήρωα που δεν υπάρχει, έναν ήρωα που πάσχει από μια μοναδική διαταραχή: είναι ανίκανος να βιώσει φόβο.

Wilbur Smith, «Τιτάνες του Πολέμου» (κυκλοφορεί 6.10)

Το νέο κεφάλαιο στην επική σειρά βιβλίων του Σμιθ, που διαδραματίζονται στην αρχαία Αίγυπτο.

«Η ιδιωτική ζωή ενός κατασκόπου – Οι επιστολές του John le Carré σε επιμέλεια του Tim Cornwell» (κυκλοφορεί 3.11)

Η ανέκδοτη μέχρι σήμερα αλληλογραφία του Τζον λε Καρέ, ενός από τους σπουδαιότερους μυθιστοριογράφους της εποχής μας, έχει συγκεντρωθεί σ’ αυτό το βιβλίο – πραγματικό θησαυρό, που αποκαλύπτει άγνωστες ώς τώρα σε πολλούς πτυχές του συγγραφέα, όπως το χιούμορ, τη γενναιοφροσύνη και την πνευματώδη πλευρά του.

Ken Follett, «Τα όπλα του Φωτός» (κυκλοφορεί 16.11)

Ο σπουδαίος Βρετανός συγγραφέας επιστρέφει στο Κίνγκσμπριτζ. Στο νέο του πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα βρισκόμαστε στο 1792. Μια νέα εποχή ανατέλλει. Η Ευρώπη αλλάζει. Η Βιομηχανική Επανάσταση ξεκίνησε.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος

Stéphane Carlier (Γαλλία), «Η Κλάρα διαβάζει Προυστ», Μετάφραση: Χαρά Σκιαδέλλη

Ένας απολαυστικός ύμνος στη λογοτεχνία και τους ανέλπιστους ορίζοντες που μας ανοίγουν οι μεγάλοι δημιουργοί, γραμμένο με μπρίο, ζωντάνια, χιούμορ και πάνω απ’ όλα αγάπη για τις λέξεις.

Yaa Gyasi (Γκάνα), «Επιστροφή στην πατρίδα», Μετάφραση: Μαρία Φακίνου

Από τη Χρυσή Ακτή της Αφρικής στις βαμβακοφυτείες του Μισισιπή και από τα ιεραποστολικά σχολεία της Γκάνας μέχρι τα σκοτεινά καταγώγια του Χάρλεμ, το «Επιστροφή στην πατρίδα» διατρέχει τρεις ηπείρους, τρεις αιώνες και επτά γενιές με τον αέρα ενός μεγάλου καθαρόαιμου αμερικανικού μυθιστορήματος.
 
Guadalupe Nettel (Μεξικό), «Η μοναχοκόρη», Μετάφραση: Νάννα Παπανικολάου
 
Τρεις γυναίκες αντιμέτωπες με το φαινόμενο της μητρότητας. Τρεις διαφορετικοί τρόποι προσέγγισής της, καθώς βιολογία, ένστικτο, οικογενειακές προσδοκίες, καριέρα και κοινωνικές επιταγές διαμορφώνουν άλλοτε την αποδοχή κι άλλοτε την απόρριψή της.
 
Colm Tóibín (Ιρλανδία), «Ο μάγος», Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου

Μετά τον Henry James, ο Colm Tóibín επιλέγει να σκιαγραφήσει το πορτρέτο του γίγαντα της παγκόσμιας λογοτεχνίας Thomas Mann.
Με καθηλωτική εγγύτητα και συγκινητικό βάθος, ο Tóibín βιογραφεί τον Mann περισσότερο ως πατέρα, σύζυγο και πολίτη παρά ως λογοτέχνη.

Colson Whitehead (ΗΠΑ), «Μανιφέστο Απατεώνων», Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
 
Το γλαφυρό πορτρέτο μιας οικογένειας και μιας μητρόπολης στο χείλος του χάους και της καταστροφής. Στις σελίδες του ζωντανεύουν, όπως ποτέ άλλοτε, η πολυτάραχη – μα και τόσο ελκυστική – δεκαετία του 1970 αλλά και μια Νέα Υόρκη που δονείται επικίνδυνα από διαφθορά, εχθρότητες, συγκρούσεις και ωμή βία.

Από τις εκδόσεις World Books

Έβελιν Κόνλον, «Από τόπο σε τόπο», Μετάφραση: Τέσυ Μπάιλα, Διηγήματα

Ένα ζευγάρι περνά τη ζωή του περιπλανώμενο εξαιτίας ενός ψέματος που είπε στη διάρκεια του απαρτχάιντ. Μια γυναίκα από τη Χιροσίμα παίρνει την απόφαση να μείνει έγκυος. Μια Ιρλανδή επιχειρεί να δολοφονήσει τον Μουσολίνι, μια άλλη αγωνίζεται για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών στην Αυστραλία.

Μαγκνταλένα Σρέφελ, «Χρήσιμοι άνθρωποι», Μετάφραση: Χριστίνα Ντρέκου, Διηγήματα

Οι χαρακτήρες της Μαγκνταλένα Σρέφελ αντιμετωπίζουν τις καθημερινές, παράλογες προκλήσεις του ύστερου καπιταλισμού – την αυτοματοποίηση, τον έλεγχο, την επισφάλεια – και βρίσκουν απίθανους τρόπους για να αντιμετωπίσουν το παράλογο.

Νέσταν Νένε Κουινικάντσε, «38,44», Μετάφραση: Γιώτα Ποταμιάνου, Νουβέλα

Η Τιφλίδα, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 ώς το ξεκίνημα της δεκαετίας του 2000. Ο Λέξο σπουδάζει κινηματογραφία, η Μάγια οδοντιατρική. Ο Λέξο παίζει τον αντιφρονούντα, ενώ η Μάγια κερδίζει χρήματα μακιγιάροντας πρόσωπα νεκρών γυναικών. Το «38,44» είναι ένα μυθιστόρημα για το τραύμα, την εξάντληση, τα δεινά, την ήττα και, ίσως, αφού όχι μόνο οι ζωντανοί αλλά και οι νεκροί λαχταρούν την αγάπη, την επιβίωση.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα

Νίκος Καζαντζάκης, «Σπασμένες ψυχές»

Οι «Σπασμένες ψυχές» είναι το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης, στο Παρίσι, το πρώτο εξάμηνο του 1908.

Με το έργο του αυτό ζωντανεύει χαρακτήρες που καταρρέουν μπροστά στις δυσκολίες, για να δώσει ένα παράδειγμα προς αποφυγή.

Maddie Mortimer, «Οι χάρτες των υπέροχων σωμάτων μας», Μετάφραση: Ειρήνη Γεούργα

Ένα μυθιστόρημα που ακροβατεί με τόλμη ανάμεσα στο προσωπικό και στο καθολικό, στη θλίψη και στην ελπίδα.

Μια ιστορία για το τι σημαίνει να ενηλικιώνεσαι, ακόμη και στο τέλος της ζωής σου.
Μια ιστορία για το φως και το σκοτάδι που κατοικούν μέσα μας, μέσα στα υπέροχα, μοναδικά σώματά μας.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Gillian Flynn, «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε», Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Ένα συζυγικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην πέμπτη επέτειο του γάμου της. Σκοτεινό, συγκλονιστικό, με γρήγορη και έξυπνη πλοκή, σε γραπώνει από την πρώτη σελίδα.

Douglas Stuart, «Ο νεαρός Μάνγκο», Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

Ένα page-turner αλλά και λογοτεχνικός θρίαμβος· μια ζωντανή απεικόνιση της ζωής της εργατικής τάξης…

Jo Nesbo, «Ο γιος», Μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

Ο συγγραφέας της σειράς μπεστ σέλερ με τον Χάρι Χόλε γράφει αυτή τη φορά ένα εξαιρετικά δυνατό μυθιστόρημα με σκηνικό έναν λαβύρινθο διαφθοράς στα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια.

Διαβάστε επίσης:

Βιβλίο: Οι προτάσεις της εβδομάδας

Βιβλίο: Ένα μαύρο μυθιστόρημα φωτίζει τη λογοτεχνία!

Βιβλίο: Σωτήρης Δημητρίου – Ένας Διογένης των καιρών μας

Keywords
βιβλιο, φθινοπωρο, το φως, νέα, αθηνα, μνήμη, bell, μπεν, smith, αιγυπτος, john, tim, γαλλια, προυστ, μετάφραση, σχολεια, henry, james, ηπα, world, θλίψη, σημαίνει, φως, douglas, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, λεωνιδας τζανης, τελος του κοσμου, τι σημαινει, μετάφραση, μνήμη, θλίψη, αυστραλια, γυναικα, ηττα, θριλερ, καριερα, ονειρα, οριζοντες, φως, χαρτες, χιροσιμα, james, αγαπη, απαρτχαιντ, αρχαια, βιβλιοπωλεια, γουιλιαμ, διογενης, δωσει, εγκυος, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, ελπιδα, ενστικτο, εποχη, επτα, ευρωπη, ζωη, ζωης, υποθεση, καζαντζακης, εκδοσεις, κεφαλαιο, λεωνιδας, λογοτεχνια, μαυρο, μαγια, μπεν, μαρια, μυθιστορημα, νεα υορκη, ξεκινημα, οδοντιατρικη, ουασιγκτον, παρισι, πεμπτη, σελιδες, συζυγο, σειρα, τιφλιδα, τολμη, το φως, φορα, χιουμορ, χριστινα, χρυση, χαρα, αιωνες, bell, βιολογια, δικαιωμα, γιωτα, john, henry, υμνος, γκανας, λεξεις, μεινει, μπροστα, νεκροι, σημαίνει, smith, σωματα, σωτηρης, tim, θεσεις, world, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Βιβλίο,vivlio