Βίντεο-ντοκουμέντο: Η «μάχη» του Κ. Κατσίφα με την αλβανική αστυνομία (Video)

Αλβανικό «όχι» στο αίτημα για Έλληνα εμπειρογνώμοναΕΛΛAΔΑ

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη «μάχη» του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα με την αλβανική αστυνομία έφερε στο φως της δημοσιότητας το τηλεοπτικό δίκτυο Open TV.

Στο συγκλονιστικό βίντεο, τραβηγμένο μέσα από το καφενείο του χωριού, ακούγεται «καταιγίδα» πυροβολισμών, ενώ εμφανίζεται ο Κατσίφας να προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1,

οι αλβανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα της οικογένειας του Κ. Κατσίφα να παραστεί Έλληνας εμπειρογνώμονας στην έρευνα για να πραγματικά περιστατικά του θανάτου του ομογενούς.

Εν τω μεταξύ, σεσημασμένος για ναρκωτικά ήταν, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, που έχασε την ζωή του σε ένοπλη συμπλοκή με Αλβανούς αστυνομικούς, στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 35χρονος είχε συλληφθεί το 2008, στο Χαλάνδρι, για κατοχή μισού κιλού ακατέργαστης κάνναβης..

Νωρίτερα, αρμόδιες πηγές της Αστυνομίας διέψευσαν ότι η ένοπλη συμπλοκή του Κατσίφα με τους αλβανούς αστυνομικούς είχε σχέση με την ύψωση της ελληνικής σημαίας. Για την ακρίβεια δεν προέκυψαν στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 35χρονος βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Άλλωστε όπως γνωστοποιήθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογό του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Την ίδια στιγμή, η πρέσβης της Αλβανίας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και θα προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας, την ώρα, που η οικογένειά του 35χρονου ζητάει τη συμμετοχή Έλληνα ιατροδικαστή ώστε να υπάρξει πλήρης διευλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή video: Report TV

Κωνσταντίνος ΚατσίφαςΑλβανίαναρκωτικάθάνατος ομογενήΕΛΑΣHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο-ντοκουμέντο, Κατσίφα, Video,vinteo-ntokoumento, katsifa, Video