Βίντεο από το «ντου» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον στ. Λαρίσης - «Κατατροπώθηκε το γόητρό τους»

ΕΛΛAΔΑ

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο από την επίθεση αντιφασιστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον σταθμό Λαρίσης.

Στο βίντεο φαίνεται η ομάδα των 100 περίπου ατόμων να επιτίθεται στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης και να αποχωρούν πεζή.

Σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia αναφέρεται:

Το Σάββατο 30/3/19 πραγματοποιήσαμε μαζική δυναμική

αντιφασιστική παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α. στον σταθμό Λαρίσης. Ένα μετωπικό, οργανωμένο σώμα αντιφασιστών/στριών στις 19:15 αιφνιδιάσαμε και κλειδαμπαρώσαμε την περιφρούρησή της Τ.Ο. Αθηνών της Χ.Α. για 3,5 λεπτά τουλάχιστον. Ταυτόχρονα, ομάδα συντρόφων έσβησε το γκράφιτί τους, αντικαθιστώντας το με το ''ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ'' μαζί με ένα ΑΛΦΑΔΙ και ένα ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ. Οι παρακρατικοί το μόνο που έκαναν ήταν να ανοίξουν δύο πυροσβεστήρες, ένα κατά την εμφάνισή μας και ένα κατά την αποχώρησή μας, ενοποιώντας ωστόσο τα δύο στιγμιότυπα για να διαχύσουν με γκεμπελίστικη προπαγάνδα ότι μας έτρεψαν σε ''άτακτη'' φυγή. Σκοπός τους ήταν να διατηρήσουν το μιλιταριστικό αήττητο γοητρό τους, το οποίο κατατροπώθηκε για άλλη μια φορά στα συγκεκριμένα γραφεία μετά την παρέμβαση της 6ης Γενάρη του 2015, με όμοιο αποτέλεσμα. Όλοι οι σύντροφοι/σσες αποχωρήσαμε περπατώντας και χωρίς καμία απώλεια.

Λίγες ώρες μετά την επιτυχημένη παρέμβασή μας, παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις της ακροδεξιάς τηλεπερσόνας Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος χρησιμοποίησε τον ορισμό του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ για εμάς. Απ'τη μια πλευρά, θέλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι τους τίτλους τιμής του ακροδεξιού-φασιστικού χώρου, τους δικαιούνται ολοκληρωτικά ως άξιοι συνεχιστές των ταγμάτων ασφαλείας, των Γκοτζαμάνηδων και των διαχρονικών εχθρών της ελευθερίας και των καταπιεσμένων. Απ'την άλλη πλευρά, οι ψευτοαντιπαραθέσεις των υπαλληλίσκων του κεφαλαίου ακροδεξιάς ή σοσιαλδημοκρατικής απόχρωσης εφορμούν από το ποιός θα υπηρετήσει καλύτερα την βάρβαρη, αντιλαϊκή-αντεργατική-αντικοινωνική πολιτική του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας.Η συγκεκριμένη κίνηση είναι απάντηση του οργανωμένου μαχητικού αντιφασισμού απέναντι στις συντονισμένες επιθέσεις μπάτσων-φασιστών το τελευταίο διάστημα όπως αυτές εκφράστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Καλλιθέα και Βίλια. Ταυτόχρονα, το αναγκαίο πολιτικό κόστος για την εμφάνιση του καρνάβαλου Ηλία Κασιδιάρη στην απελευθερωμένη, πολυεθνική γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα, το Σάββατο 23/3, αλλά και μια υπενθύμηση πως οι οργανωμένες φασιστικές-παρακρατικές συμμορίες που επιχείρησαν την επαναπροσέγγιση της αντιφασιστικής ζώνης -ΛΕΠΕΝ- έφυγαν πριν καν κλείσουν μήνα.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι τόσο λόγω της προεκλογικής φάσης της περιόδου όσο και της μετατόπισης του πολιτικού σκηνικού σε όλο και πιο συντηρητική κατεύθυνση αλλα και λόγω της όξυνσης των κοινωνικών-ταξικών αντιθέσεων καθίσταται επιτακτική ανάγκη η συμπόρευση των μαχόμενων αντιφασιστικών δυνάμεων. Η μεθοδική συγκρότηση ενός αντιφασιστικού μετώπου αναρχικών, κομμουνιστών, αντιφασιστών, οπαδών, εργατών, νεολαίων, ανέργων που θα θέσει ως στόχο σε πρώτη φάση την απελευθέρωση γειτονιών της μητρόπολης από τους φασίστες και τους κρατικούς προστάτες τους μέσα από την εδαφικοποίησή του, και σε δεύτερη φάση την οικοδόμηση των μαζικών όρων της υλικής αντιπαράθεσης με κράτος-παρακράτος.

ΥΓ1. Γιατί οι συναγωνιστές σας από τη Μεσογείων δεν έσπευσαν σε βοήθεια;

ΥΓ2. Πέτρος Περράκης: ισόβιος υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χ.Α. στον σταθμό Λαρίσης

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Αντιφασίστες/στριες Αγίου Παντελεήμονα

επίθεσηγραφείαΧρυσή ΑυγήΣταθμός ΛαρίσηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα