«Βγήκε» από το Ποτάμι ο Αχμέτ Ιλχάν - Επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ ο Γρηγοράκος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού βρόσκεται πλέον ο Αχμέτ Ιλχάν καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε ενώ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γύρισε και τυπικά σε αυτή του ΠΑΣΟΚ. Και τις δυο μετακίνησεις ανακοίνωσε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Αχμέτ Ιλχάν, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται στον δρόμο της προσχώρησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος, ως βουλευτής

του Ποταμιού, τον Δεκέμβριο είχε συνυπογράψει το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος των προσφυγικών ροών.

Στην περίπτωση που ο Αχμέτ Ιλχάν προσχωρήσει τελικά στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και με την προσθήκη του Λεωνίδα Γρηγοράκου, όπως ανακοινώθηκε, τότε το ΠΑΣΟΚ θα αριθμεί 18 βουλευτές όσους και η Χρυσή Αυγή.

Ο Αχμέτ Ιλχάν αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο της στο Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να "σφραγίσουν" τη συνεργασία τους.

Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης του.

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία» τονίζει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής επισημαίνει ακόμη, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση.

«Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ιλχάν ΑχμέτΤο ΠοτάμιΣταύρος ΘεοδωράκηςΠΑΣΟΚΓεννηματάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα