Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε και πώς έμαθε ο Κάρολος ότι η μητέρα του πεθαίνει

Τον τρόπο με τον οποίο ο Βασιλιάς Κάρολος έμαθε ότι η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ πεθαίνει περιέγραψε ο επικεφαλής βασιλικός ανταποκριτής του Newsweek, Jack Royston.

Ο Κάρολος και η Καμίλα βρίσκονταν στην κατοικία τους, το Dumfries House στην Σκωτία όταν άκουσε «γρήγορα βήματα στο διάδρομο».

Ήταν 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, περίπου την ίδια ώρα που βγήκε η ανακοίνωση, όταν ο Βασιλιάς Κάρολος

ενημερώθηκε από τον βοηθό του για ένα επείγον τηλεφώνημα. Την ίδια ώρα η Καμίλα ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη στην κόρη του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, Τζένα. Ο Κάρολος έκλεισε το τηλέφωνο και μια βαριά σιωπή κυρίευσε τον χώρο και ζητήθηκε από όλους να είναι σιωπηλοί και να ετοιμαστούν άμεσα για αναχώρηση. Στη συνέχεια, ο Κάρολος και η Καμίλα βρέθηκαν σε ένα εικόπτερο που πετούσε για το Μπαλμόραλ.

Ήταν η ίδια ώρα που μάθαινε ότι η Βασίλισσα είναι σε σοβαρή κατάσταση, ολόκληρος ο πλανήτης.

Η παρουσιάστρια του Today Τζένα Μπους ήταν παρούσα με το συνεργείο της και ετοίμαζαν τον χώρο για την συνέντευξη με την Καμίλα σχετικά με τη διαδικτυακή λέσχη βιβλίων της, The Reading Room. Τότε τους πλησίασαν μέλη του προσωπικού του τότε Πρίγκιπα Καρόλου και τους ζήτησαν να σταματήσουν να μιλάνε γιατί ο Πρίγκιπας είχε δεχθεί ένα σοβαρό τηλεφώνημα.

Λίγο μετά τους είπαν ότι η συνέντευξη ακυρώνεται γιατί η Βασίλισσα είναι βαριά άρρωστη.

Ο Κάρολος έτρεξε στο Μπαλμόραλ για να βρεθεί στο προσκέφαλο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ. Ηταν ήδη εκεί η πριγκίπισσα Αννα που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βρετανία, μόνο οι δυο τους κατάφεραν να φτάσουν στο Μπαλμόραλ πριν από τον θάνατο της Ελισάβετ.

Κανονίστηκε εσπευσμένα ένα τζετ να παραλάβει τα υπόλοιπα παιδιά της βασίλισσας, τον πρίγκιπα Εντουαρντ, τον κόμη του Ουέσσεξ, και τον πρίγκιπα Άντριου, δούκα της Υόρκης, καθώς και την κόμισσα του Ουέσσεξ και να τους μεταφέρει στο Αμπερντίν, το κοντινότερο αεροδρόμιο στο Μπαλμόραλ.

Ο εγγονός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, τους ακολούθησε. Η σύζυγός του Κέιτ παρέμεινε με τα τρία παιδιά τους, στο σπίτι τους στο Γουίνδσορ, είχαν μόλις ολοκληρώσει την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

Έφτασαν στη Σκωτία στις 4 το απόγευμα στις 5.06 το απόγευμα. Αν και δεν επιβεβαιώθηκε η ώρα του θανάτου, πιστεύεται ότι δεν πρόλαβαν την βασίλισσα ζωντανή.

Ο πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονταν στη Βρετανία και επρόκειτο να παραβρεθούν σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο.

Αν και αρχικά επικράτησε σύγχυση γιατί ο Χάρι όσο και η Μέγκαν θα πετούσαν μαζί, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη, καθώς οι σύζυγοι δεν συνοδεύουν τους στενούς συγγενείς της βασίλισσας σε τέτοιες στιγμές θλίψης, επιβεβαιώθηκε τελικά ότι ο Χάρι θα ταξίδευε μόνος του και τελικά έφτασε στο σπίτι της γιαγιάς του στις 7.52 μ.μ. Ήταν ακόμα στον αέρα όταν επιβεβαιώθηκε ο θάνατος στις 6.32 μ.μ.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά σε ουρανοξύστη στην Κίνα – Φλόγες σε δεκάδες ορόφους (Videos)

«Σεφ του Πούτιν»: Αυτός είναι ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ – «Ή θα πολεμήσουν φυλακισμένοι ή τα παιδιά σας» (photos/video)

ΗΠΑ: Ντελαπάρισε η «νταλίκα του έρωτα» και γέμισε ο δρόμος δονητές (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλισσα Ελισάβετ, Πότε, Κάρολος,vasilissa elisavet, pote, karolos