Βασίλισσα Ελισάβετ – Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Οι παρουσίες και οι απουσίες που έκαναν εντύπωση (photos/videos)

Η Λίλιμπετ συναντά την Λίλιμπετ, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που θα συνόψιζε τις έως τώρα εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Βρετανία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Today, as the nation celebrates Her Majesty’s 70 years as Monarch with a Service of Thanksgiving at St Paul’s Cathedral, we look back on the many lives The Queen has touched through her work.

What does Her Majesty mean to you? Please share using #platinumjubilee

pic.twitter.com/11VRj0qAFG

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 3, 2022Η πιο συγκινητική συνάντηση

Κι αυτό γιατί η πιο συγκινητική σκηνή που εκτυλίχθηκε ως τώρα ήταν όταν η 96χρονη Βασίλισσα πήρε στα χέρια της το δισέγγονό της, την κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ, που αύριο γίνεται ενός χρόνου.

Ήταν η πρώτη φορά που η Βασίλισσα σήκωσε το δισέγγονο που φέρει και το όνομά της και η συνάντηση γιαγιάς και μικρής Ελισάβετ έγινε στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Έτσι προκύπτει ο τίτλος «όταν η Λίλιμπετ συνάντησε την Λίλιμπετ», καθώς οι Βρετανοί δείχνουν την αγάπη τους για  την μονάρχη αποκαλώντας με το χαϊδευτικό «Λίλιμπετ» (από το Ελισάβετ), παρότι κοντεύει να συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

The Queen has travelled more widely than any other monarch in history. She has made over 260 official visits overseas including nearly 100 State Visits in her remarkable 70-year reign.

We look back at 12 iconic photos of Her Majesty overseas #PlatinumJubilee #TheQueenVisited pic.twitter.com/Y7nS8zMCf6

— Foreign, Commonwealth & Development Office (@FCDOGovUK) June 3, 2022Χαμηλού προφίλ η παρουσία του πρίγκιπα Χάρι στο παλάτι

Πάντως οι φίλοι του πρίγκιπα Χάρι δεν θα πρέπει να περιμένουν κάποιο ιδιαίτερο πάρτι γενεθλίων για την μικρή Λίλιμπετ, όπως γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ, αφού όλα τα μάτια στρέφονται πάνω στην Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ.

Εξάλλου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έχουν την πρόθεση να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στην πρώτη επιστροφή τους στο παλάτι μετά την πολυσυζητημένη απόφασή τους για το Megxit, την άρνηση των βασιλικών τίτλων. Το νεαρό ζευγάρι παρουσίασε την μικρή Ελισάβετ στην προγιαγιά της στη διάρκεια κλειστού γεύματος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, με την συμμετοχή των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Μάλιστα ο Χάρι και η Μέγκαν δεν εμφανίστηκαν χθες στο  μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και προτίμησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση του βασιλικού ιππικού.

Μια απουσία με νόημα…

Οι τετραήμεροι εορτασμοί για το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας είναι ιδιαίτερα λαμπροί σε όλη την Βρετανία, που έχει την ευκαιρία να δει μαζεμένη όλη την βασιλική οικογένεια. Όλη; Όχι ακριβώς.

Κι εδώ (μετά την λαμπρή παρουσία της μικρής Λίλιμπετ), υπάρχει και μια μεγάλη απουσία:

Ο πρίγκιπας Άντριου, βρίσκεται σε απομόνωση διότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έτσι δεν παρίσταται στην επίσημη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Ο 62χρονος πρίγκιπας που έχει γίνει πονοκέφαλος για την Βασίλισσα Ελισάβετ με το σκάνδαλο στο οποίο μπλέχτηκε, επρόκειτο να γίνει δεκτός ως ο άσωτος υιός που επιστρέφει στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, αλλά τελικά ο κορωνοϊός έδωσε άλλη λύση.

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει επίσης χάσει τα βασιλικά προνόμια λόγω του σκανδάλου, αλλά λέγεται πως τον τελευταίο καιρό κάνει προσπάθειες να ρίξει γέφυρες με την βασιλική οικογένεια και η Ελισάβετ τον δέχεται συχνά.

Thank you for a wonderful first day of the #PlatinumJubilee Celebration Weekend! pic.twitter.com/Djr4DTqR5G

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022Ελαφρά αδιαθεσία αισθάνθηκε η Βασίλισσα

Απούσα από την σημερινή λειτουργία θα είναι και η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ, διότι χθες αισθάνθηκε αδιαθεσία. Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε πολλούς που περίμεναν να την δουν από κοντά, αλλά το παλάτι ανακοίνωσε ότι θα την εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Κάρολος.

Το παλάτι ανακοίνωσε ότι η Βασίλισσα «διασκέδασε πολύ» με την παρέλαση για τα γενέθλιά της, αλλά «αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία» και «λαμβάνοντας υπόψη την δραστηριότητα που απαιτείται για την συμμετοχή στην λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, η αυτού μεγαλειότητα αποφάσισε να μην παραστεί».

Η Βασίλισσα θα παρακολουθήσει την λειτουργία από την τηλεόραση, καθώς μεταδίδεται σε εθνικό δίκτυο από το BBC One.

The Queen leads the lighting of the Principal Beacon at Windsor Castle.

The spectacular @QGCanopy Tree of Trees outside
Buckingham Palace will form the Principal Beacon throughout the weekend’s celebrations. pic.twitter.com/JFnGkoja5o

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022Μεγάλο πάρτι με διασημότητες και μια τηλεπερσόνα που βρήκε την πόρτα κλειστή

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με ένα μεγάλο πάρτι με πολλά ονόματα της μουσικής σκηνής, όπου έχουν προσκληθεί διασημότητες από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο. Μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Τζούλι Άντριους, η Έμα Ραντουκάνου, ο Στίβεν Φράι. Και ανάμεσα σε αυτούς ήθελε να είναι και η πρωταγωνίστρια της πιο ελαφράς εκδοχής της τηλεόρασης, η Κιμ Καρντάσιαν.

Η Καρντάσιαν ταξίδεψε με τον σύντροφό της, Πιτ Ντέιβιντσον στο Λονδίνο, θεωρώντας ότι μία πρόσκληση ήταν εκεί και την περίμενε. Αλλά το παλάτι είχε διαφορετική γνώμη. Η Κιμ Καρντάσιαν προσπάθησε με κάθε τρόπο να βρει έστω και εισιτήρια για κοινούς θνητούς, αλλά ματαίως. Λέγεται μάλιστα πως «έβαλε λυτούς και δεμένους για ένα απλό εισιτήριο», αλλά όταν είδε πως δεν περνούσε και τόσο πολύ το όνομα Καρντάσιαν, έδειξε να εκνευρίζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία πηγή από το περιβάλλον της Καρντάσιαν είπε ότι «η Κιμ σπάνια απορρίπτεται από κάποια εκδήλωση και γι’ αυτό ήταν περίεργο ό, τι συνέβη στο Λονδίνο, όπου μάλιστα δεν πηγαίνει συχνά…».

Κι έτσι η Κιμ Καρντάσιαν θα απουσιάσει από το πάρτι για το πλατινένιο Ιωβηλαίο και θα αρκεστεί να το παρακολουθήσει από τηλεοράσεως. Όπως και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που αυτές τις μέρες δεν ξέρουν πώς να δείξουν την λατρεία τους για τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ.

Great to see so many of you at the #PlatinumJubilee Celebrations! pic.twitter.com/CSnNm4MOsR

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022

Across all corners of the UK, Gun Salutes have been fired to mark the #PlatinumJubilee . pic.twitter.com/mIx9c755k3

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022

Today, the Royal Air Force had the honour to participate in a special tri-Service flypast over Buckingham Palace celebrating Her Majesty The Queen’s #PlatinumJubilee. ​

Read more here: https://t.co/cPfgW7lnvd pic.twitter.com/bwixUc93F5

Royal Air Force (@RoyalAirForce) June 2, 2022

The Trooping of the Colour has marked the official birthday of the British Sovereign for over 260 years. #HM70 #PlatinumJubilee pic.twitter.com/wPbIJNvx81

— The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall (@ClarenceHouse) June 2, 2022

Joining Her Majesty The Queen and other members of The @RoyalFamily to watch a very special flypast for the start of the #PlatinumJubilee pic.twitter.com/V6yJm18OUd

— The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) June 2, 2022

#PlatinumJubilee weekend is underway with the @irish_guards Trooping The Colour today pic.twitter.com/laszkKHSA2

— The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) June 2, 2022

The Queen’s #PlatinumJubilee Celebration Weekend got off in fantastic style with Trooping the Colour.

The Prince of Wales took the Salute, with The Duke of Cambridge and The Princess Royal also riding in this display of military precision, horsemanship and fanfare. pic.twitter.com/s4NC6Xr7Se

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022

Her Majesty The Queen on her #PlatinumJubilee Celebration Weekend. pic.twitter.com/T9gEmZ3ESo

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022

Members of The Royal Family arrive at Horse Guards Parade travelling in carriages pulled by horses from the Royal Mews.

The Duchess of Cornwall, The Duchess of Cambridge, Prince George, Princess Charlotte and Prince Louis travel in a barouche pulled by horses Shamus & St Ives. pic.twitter.com/6Y34iLOyPc

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022

The Duke and Duchess of Gloucester and Vice Admiral Sir Tim Laurence are travelling in a Balmoral Landau, pulled by Cinderell and Conway. pic.twitter.com/TYtwBIqW01

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022

A spectacular #PlatinumJubilee flypast! pic.twitter.com/zghBDIzdZz

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022

Members of The Royal Family depart Buckingham Palace as they travel towards Horse Guards Parade for Trooping the Colour. #PlatinumJubilee #HM70 pic.twitter.com/vwJsVu6mzZ

— The Royal Family (@RoyalFamily) June 2, 2022

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ουκρανία: 100 μέρες πολέμου – Η ρωσική υπεροχή, το μεγάλο λάθος της Δύσης και η επόμενη μέρα

Η Τουρκία «αλλάζει» το όνομά της

Keywords
Τυχαία Θέματα