Βασιλιάς Κάρολος: Πότε θα πραγματοποιηθεί η στέψη του, όλο το τελετουργικό

Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκινγκχαμ , εντούτοις, το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο Βρετανούς αξιωματούχους αναφέρει ότι η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2023 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

King Charles ‘set to be crowned June 3 next year‘#KingCharles pic.twitter.com/75Vz9SIsQ1

BANG Showbiz (@BANGShowbiz) October 5, 2022

Μιλώντας υπό τον καθεστώς της ανωνυμίας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η επικρατέστερη, αν και συνεχίζονται οι συζητήσεις. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

The exact date that King Charles III will be crowned and the coronation will be June 02 2023 70 years after his mother and could be a Public Holiday #KingCharlesIII #Queen #KingCharles pic.twitter.com/yCoHI6zT2K

Lee Hood (@Mofoman360) October 5, 2022

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου – σχεδόν 70 χρόνια από την ημέρα της στέψης της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ– θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της βασιλείας του. Ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο και έλαβε τον τίτλο του βασιλιά τον περασμένο μήνα, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Βάσει των μέχρι τώρα εκτιμήσεων, η τελετή στέψης αναμένεται να είναι πιο λιτή σε σύγκριση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η στέψη θα είναι μια μικρότερη εκδοχή προηγούμενων τελετών, με χώρο για εκπροσώπους διαφορετικών θρησκειών και κοινοτικών ομάδων, σύμφωνα με τη σύγχρονη βρετανική ποικιλομορφία. Ο Κάρολος θα στεφθεί στο πλευρό της συζύγου του, της βασιλικής συζύγου Καμίλα.

Στην τελετή στέψης της Ελισάβετ Β’, το 1953, περισσότεροι από 8.000 καλεσμένοι από 129 έθνη βρέθηκαν στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο κέντρο του Λονδίνου, με τους καλεσμένους -στους οποίους περιλαμβάνονταν και τα μέλη της βρετανικής αριστοκρατίας- να κάθονται στις πλατφόρμες που είχαν στηθεί.

Σύμφωνα με τους σημερινούς περιορισμούς ασφαλείας, η εκκλησία μπορεί να χωρέσει μόνο περίπου 2.000 άτομα, προκαλώντας πονοκέφαλο στους σχεδιαστές.

Την περίοδο της στέψης του, ο βασιλιάς θα είναι 74 ετών, καθιστώντας τον το γηραιότερο άνθρωπο που ανέβηκε στο θρόνο στη βρετανική Ιστορία.

Το τελετουργικό της στέψης

Η τελετή στέψης είναι πλούσια σε παράδοση. Ο βασιλιάς κάθεται σε έναν θρόνο, γνωστό ως Έδρα του Εδουάρδου, κρατώντας το σκήπτρο και τη ράβδο του ηγεμόνα -που αντιπροσωπεύουν τον συνταγματικό έλεγχο του έθνους- και τη σφαίρα του κυρίαρχου, που αντιπροσωπεύει τον χριστιανικό κόσμο. Αφού οι ανώτεροι κληρικοί ευλογήσουν και καθαγιάσουν τον Κάρολο, ο νέος βασιλιάς θα τοποθετήσει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του.

Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου -που πήρε το όνομά του από τον τελευταίο αγγλοσάξονα βασιλιά, τον Εδουάρδο τον Εξομολογητή- είναι κατασκευασμένο από συμπαγή χρυσό και περιλαμβάνει πάνω από 400 πολύτιμους λίθους, όπως ρουμπίνια, γρανάτες και ζαφείρια.

Το στέμμα κατασκευάστηκε αρχικά για τον Κάρολο Β’ το 1661, έχει ύψος 30 εκατοστά και βάρος 2,23 κιλά. Συνήθως φυλάσσεται στον Πύργο του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Στη Φλόριντα μετά το πέρασμα του τυφώνα «Ίαν»

Κρύβεται στην Αρκτική το «όπλο της Αποκάλυψης»: Νέες δορυφορικές εικόνες από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod

«Βόμβα» από τους ΝΥΤ: Μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης ενέκριναν τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιάς Κάρολος, Πότε,vasilias karolos, pote