Βασιλιάς Κάρολος: Αποσύρθηκε στην εξοχική του κατοικία μετά τη συνάντηση με τον Χάρι – Τα σενάρια για την επόμενη μέρα (videos)

Σε σοκ παραμένει η βρετανική κοινή γνώμη μετά την ανακοίνωση ότι ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε χθες την πρώτη του συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο από το 2022 ωστόσο αυτή η «επανένωση» πατέρα-γιου «διήρκεσε λιγότερο από 45 λεπτά».

Ο δούκας του Σἀσεξ φωτογραφήθηκε να φτάνει στο Κλάρενς Χάουζ περίπου στις 15:15 έχοντας οδηγηθεί κατευθείαν εκεί με αστυνομική συνοδεία μετά τη 11ωρη πτήση του από το Λος Άντζελες.

Είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι βλέπει τον πατέρα του μετά

τη στέψη του πριν από εννέα μήνες. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα εθεάθησαν να χαιρετάνε τα πλήθη καθώς έφευγαν από την επίσημη κατοικία τους.

King Charles III and Queen Camilla arrived at Buckingham Palace on Tuesday. https://t.co/9s4X5O1E8S pic.twitter.com/Cr632nqFAj

Voice of America (@VOANews) February 6, 2024

Ο 75χρονος μονάρχης, οδηγήθηκε με μια Bentley μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα από το Clarence House μέχρι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Στη συνέχεια, ένα ελικόπτερο απογειώθηκε από το παλάτι, με τον βασιλιά Κάρολο να προσγειώνεται στο Σάντρινγκχαμ του Νόρφολκ, όπου ο μονάρχης της Βρετανίας θα έχει τη βάση του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του για τον καρκίνο.

Πηγές του παλατιού ανέφεραν ότι ο βασιλιάς θα περνάει τώρα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην εξοχική του κατοικία, επιστρέφοντας στο Λονδίνο μόνο μία φορά την εβδομάδα για δουλειές και περαιτέρω θεραπεία.

King Charles III has officially left Buckingham Palace in a helicopter.

Where is he being taken? pic.twitter.com/qrMVduwYyE

Shadow of Ezra (@ShadowofEzra) February 6, 2024

Το ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι από τις ΗΠΑ στη Βρετανία για να δει τον πατέρα του που διαγνώστηκε με καρκίνο είχε δημιουργήσει ελπίδες ότι θα «επουλώσει» τις πληγές στη σχέση του με τον βασιλιά Κάρολο αλλά θα αποτελέσει και μια ευκαιρία να προσεγγίσει τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης τους. Ωστόσο, πηγές του Παλατιού δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ του Χάρι και του Ουίλιαμ όσο ο Δούκας του Σάσεξ βρίσκεται στο Λονδίνο, διαψεύδοντας τις ελπίδες για μια πιθανή ανακωχή μεταξύ των αδελφών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας της Ουαλίας παραμένει προσηλωμένος στη φροντίδα της συζύγου του Κέιτ, που αναρρώνει μετά το σοβαρό χειρουργείο της. Μάλιστα ο πρίγκιπας Oυίλιαμ αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του, μετά την πολυήμερη απουσία του λόγω της κατάστασης της συζύγου του.

Πηγές από το περιβάλλον του Χάρι τόνισαν ότι θα καλωσόριζε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδελφό του, με έναν εκ των ειδικών να προσθέτει: «Ο πρωταρχικός λόγος που ο Δούκας ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία να δει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τότε ο Δούκας θα την αποδεχόταν ευχαρίστως».

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν έχει επισκεφτεί τον πατέρα του μετά τη δημόσια ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά οι δυο τους πέρασαν πολύ χρόνο μαζί τις τελευταίες εβδομάδες πριν από την παραμονή του Βασιλιά στο νοσοκομείο, ανέφεραν πηγές.

Ο Ουίλιαμ είναι πιθανό να αναλαμβάνει κάποια καθήκοντα για λογαριασμό του πατέρα του, όπως γίνεται κατανοητό, αλλά δεν αναμένεται να χρειαστούν Σύμβουλοι του Κράτους, που διορίζονται όταν ένας μονάρχης δεν μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως αρχηγός του κράτους.

Ο Βασιλιάς θα εξακολουθεί να ασχολείται με τα καθήκοντά του και θα πραγματοποιεί συνεδριάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας (Privy Council), οι οποίες μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω βίντεο, αλλά και εβδομαδιαίες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ.

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Την ώρα που η Βρετανία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ μετά την ανακοίνωση-βόμβα για την υγεία του βασιλιά Καρόλου, βασιλικοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν τα σενάρια της επόμενης ημέρας σε περίπτωση που η ασθένειά του, ο καρκίνος από τον οποίο πάσχει, δεν του επιτρέψει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Εδουάρδος θα μπορούσαν να ενεργήσουν ως Σύμβουλοι του Στέμματος αντικαθιστώντας τον Κάρολο με τον πρωτότοκο γιο του, Ουίλιαμ, πρίγκιπα της Ουαλίας, να αναλαμβάνει ως Αντιβασιλέας.

Μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση ότι ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος θα αποχωρήσει προσωρινά από τα δημόσια καθήκοντά του για να ακολουθήσει την θεραπεία που του έχουν υποδείξει οι γιατροί του, έχουν ενσκήψει ερωτήματα σχετικά με το ποιος μπορεί να αντικαταστήσει τον μονάρχη σε περίπτωση που ο βασιλιάς κριθεί «ανίκανος».

Την Δευτέρα το απόγευμα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε ότι οι γιατροί εντόπισαν μια μορφή καρκίνου – δίχως όμως να δώσουν άλλες λεπτομέρειες- κατά τη διάρκεια της επέμβασης για υπερπλασία του προστάτη, για την οποία είχε νοσηλευτεί πρόσφατα στην Κλινική του Λονδίνου.

Τα Βρετανικά Ανάκτορα έσπευσαν πάντως να διευκρινίσουν ότι η κακοήθεια εντοπίστηκε πολύ νωρίς κι ότι η πρόγνωση είναι καλή.

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει κανονικά την εβδομαδιαία συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, και θα συνεχίσει να ασχολείται από το Μπάκιγχαμ με τις άλλες υποχρεώσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Άντονι Μπλίνκεν: Στο Ισραήλ για να συζητήσει ενδεχόμενη ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας

ΗΠΑ: Οι Χούθι εκτόξευσαν έξι πυραύλους κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

HΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν θα αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για τον τρόπο που χειρίστηκε απόρρητα έγγραφα

Keywords
Τυχαία Θέματα