Βασιλιάς Κάρολος: Ακριβή και αδιάφορη θεωρούν τη στέψη οι περισσότεροι Βρετανοί

Ολόκληρη η Βρετανία μετρά αντίστροφα για την επικείμενη στέψη του Βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου. Η πλειοψηφία των Άγγλων θα δουν για πρώτη φορά στη ζωή τους στέψη, καθώς η προηγούμενη ήταν της Βασίλισσας Ελισάβετ που είχε γίνει πριν από 70 χρόνια, στις 2 Ιουνίου του 1953.

Αρκετοί Βρετανοί έχουν αρχίσει ήδη να στήνουν τις σκηνές τους κατά μήκος του The Mall, του

δρόμου δηλαδή που οδηγεί στην κεντρική πόρτα του Μπάκινγχαμ. Οι σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου ανεμίζουν στα περισσότερα σημεία του Λονδίνου, ενώ στους κεντρικότερους δρόμους υπάρχουν σημαίες με το έμβλημα της στέψης, που επέλεξε ο νέος Βασιλιάς Κάρολος ο 3ος.

Από σήμερα ξεκινούν εντατικές πρόβες των παρελάσεων έτσι ώστε να μειωθεί η πιθανότητα λαθών. Το κόκκινο, το άσπρο και το μπλε είναι τα πρωταγωνιστικά χρώματα και οι περισσότερες βιτρίνες έχουν στολιστεί με αυτά ενώ το μονόγραμμα του Καρόλου βρίσκεται πάνω σε κάθε λογής αντικείμενο.

Παρόλο το εορταστικό κλίμα που επικρατεί, οι περισσότεροι Βρετανοί δεν είναι τόσο ενθουσιασμένοι με τα υπέρογκα έξοδα που κάνει η μοναρχία. Ο Βασιλιάς Κάρολος δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στον βρετανικό λαό με τις πρώτες αντιδράσεις όταν ανέλαβε τυπικά τον νέο του ρόλο, να ήταν η ρίψη αυγών και τα γιουχαΐσματα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το YouGov σε περισσότερα από 3.000 ανθρώπους, το 64% δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την επικείμενη στέψη έναντι του 33% που δείχνει από λίγο έως πολύ ενδιαφέρον.

Φυσικά το κόστος της τελετής δεν έμεινε ασχολίαστο καθώς θα ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με αποκλειστική δημοσκόπηση της Mirror, το 84% των Βρετανών φορολογούμενων θα επιθυμούσε φθηνότερη στέψη εξαιτίας της οικονομικής πίεσης που βιώνει η χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Τεχνητή Νοημοσύνη: Καμπανάκι κινδύνου από τον «νονό» της τεχνολογίας ΑΙ

Καναδάς: Παγόβουνο που μοιάζει με φαλλό γίνεται viral σε όλο τον κόσμο (Photo)

Προς χρεωκοπία η Vice

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιάς Κάρολος, Ακριβή, Βρετανοί,vasilias karolos, akrivi, vretanoi