Βαρουφάκης: «Βάλαμε το “όχι” στη Βουλή»

Δικαιωμένος από την κοινοβουλευτική δράση του ΜέΡΑ25 κατά την τετραετία που πέρασε, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από την Ξάνθη, όπου περιόδευσε, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Καπνεργάτη.

«Μεγάλη χαρά που είμαστε στην Ξάνθη σε αυτόν τον, για εμάς τουλάχιστον, πολύ όμορφο προεκλογικό αγώνα. Ένα αγώνα που τον δίνουμε ενωτικά και μετωπικά, αντίθετα με το 2019 που ήμασταν

μόνοι μας, πασχίζοντας να βάλουμε το ΟΧΙ στη Βουλή, κάτι που το καταφέραμε», σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 υπογράμμισε: «Πετύχαμε ένα κοινοβουλευτικό έργο που άλλοι θέλουν 70 βουλευτές για να παράξουν. Δεν μείναμε στο να φέρουμε το “ΟΧΙ” στη Βουλή, καταθέσαμε προτάσεις νόμου για τα μεγάλα ζητήματα του ελληνικού λαού, ζητήματα που είχαμε προβλέψει, πολύ πριν αρχίσουν να συζητιούνται. Παράδειγμα, ποιο ήταν το κόμμα που έκανε παντιέρα του τα κόκκινα δάνεια και αυτό το όνειδος της αγοραπωλησίας τους με συνέπειες πλειστηριασμών και αφαίμαξης της Ελλάδας από τα αρπακτικά ταμεία που βγάζουν όλες αυτές τις προσόδους και τις πάνε στα Cayman Islands στο εξωτερικό;».

Τέλος, σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, «αυτό που διακυβεύεται τώρα, δεν είναι μία ή δύο εκλογικές διαδικασίες αλλά είναι το χτίσιμο της νέας μεγάλης αγωνιστικής παράταξης που θα δημιουργήσει συνθήκες για μια πλειοψηφία, μια κυβέρνηση της αγωνιστικής Αριστεράς, όχι απλά ένα κόμμα το οποίο θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, μια ακόμη κυβέρνηση λεηλασίας των πολλών από τους πάρα πολύ λίγους».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη

κλογές 2023: Αίτηση εξαίρεσης 3 Αρεοπαγιτών κατέθεσε το κόμμα Κασιδιάρη

ΣΥΡΙΖΑ: «Ως εδώ», το νέο προεκλογικό σποτ (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρουφάκης, Βάλαμε, “όχι”, Βουλή,varoufakis, valame, “ochi”, vouli