Βαρουφάκης στον Guardian: Γιατί δεν έχω πλέον καμία σχέση με τον Τσίπρα

Πολιτική

Τους λόγους για τους οποίους δεν έχει πλέον σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό εξήγησε στον Guardian o Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας και επικεφαλής του κινήματος DiEM 25 απαντώντας σε ερώτηση σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως δεν διατηρεί πλέον σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή «δεν υπάρχει κάτι που θα έχει να μου πει». »Προκειμένου να συνεχίσει

να κάνει αυτό που κάνει, πρέπει να συνεχίσει να λέει στον εαυτό του μία ιστορία που βαθιά μέσα του ξέρει ότι είναι αβάσιμη. Οπότε η συζήτηση μεταξύ μας θα είναι εξαιρετικά σύντομη και ανούσια», σημείωσε.

Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε υπερήφανος που μπορεί να κατονομάσει ανάμεσα στους φίλους του τον Τζούλιαν Ασανζ, των WikiLeaks, σημειώνοντας ότι ο μόνος λόγος που διώκεται είναι πως ντρόπιασε τις ΗΠΑ.

Με αφρομή το βιβλίο του «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία», ρωτήθηκε και για τις συζητήσεις που κάνει με την κόρη του, Ξένια.

«Είναι ο χειρότερος κριτής μου. Ακόμη κι αν της αρέσει κάτι που κάνω ή γράφω, το καλύτερο που μπορεί να μου πει είναι ''όχι άσχημα''. Δεν την ενδιαφέρει καθόλου η οικονομία, αλλά την ενδιαφέρουν τα πολιτικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τον φεμινισμό, τον ρατσισμό και την ανισότητα», είπε.

ΒαρουφάκηςGuardianΆσαντΤσίπραςοικονομίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα