Βαρουφάκης: Καταθέσαμε νέα πρόταση που μπορεί να δώσει τέλος στο δράμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, νέα πρόταση η οποία, όπως ανέφερε ο υπουργός, «εφόσον γίνει αποδεκτή θα θέσει τέλος στο δράμα των τελευταίων ετών».

Όπως είπε, οι δύο πλευρές έχουν έρθει πολύ κοντά στα δημοσιονομικά με τη διαφορά να βρίσκεται πλέον στο 0,5% και ο λόγος για τη μη επίτευξη συμφωνίας είναι ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν είχαν εντολή να διαπραγματευτούν περαιτέρω για την κάλυψη της διαφοράς

αυτής αλλά και για το χρέος.

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά σε μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένων προτάσεων του ΟΟΣΑ.

Επικαλούμενος πρόσφατο άρθρο του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, έκανε λόγο για ευθύνες και των δύο πλευρών, κατηγορώντας την ηγεσία του Eurogroup που προέβη σε δηλώσεις πριν από αυτόν, ότι επικεντρώνεται στις ευθύνες της Ελλάδας.

Ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρακάλεσε τους ομολόγους του να δοθεί έμφαση στη μεγάλη διαφορά μεταξύ μεταρρυθμίσεων που χτυπούν παθογένειες, από τις περικοπές που από μόνες τους δεν αποτελούν μεταρρύθμιση.

Ο ίδιος σημείωσε ότι προτάθηκε από την Αθήνα η παρακολούθηση του προϋπολογισμού σε εβδομαδιαία βάση, η οποία θα συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα. Το σύστημα αυτό θα μειώνει οριζοντίως τις δαπάνες του Δημοσίου, σε περίπτωση εκτροχιασμού.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαισθανόμενη πλήρως την ιστορική ευθύνη της στιγμής, κάλεσε τους εταίρους να προβούμε σε μία πολύ γρήγορη αποτελεσματική διαπραγμάτευση σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών ή ακόμα καλύτερα, αρχηγών κρατών».

ΒαρουφάκηςEurogroupΚυβέρνησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα