Βαρουφάκης: «Διανοητικά ασταθής και πολιτικά νεοφασίζοντας ο Καμμένος»

Πολιτική

Να κάνουμε ένα ειδικό δικαστήριο για όλους τους υπουργούς Οικονομικών, από τον Παπαντωνίου μέχρι τον Χαρδούβελη, πρότεινε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης μιλώντας στον news24/7

«Είμαι ο μόνος που δεν σας έκοψε ούτε ένα ευρώ και αντιτάχθηκε σε ένα νέο μνημόνιο. Είμαι περήφανος γι αυτό και δυστυχισμένος για το ότι δεν εκπληρώθηκε ο στόχος μου για αναδιάρθρωση του χρέους» είπε

και πρόσθεσε:

«Αν δεν σταματήσεις να μιλάς για το χρέος, τότε θα κλείσουν οι τράπεζες. Αυτό μου είχε πει ο Ντάισελμπλουμ σε εκείνη την πρώτη επεισοδιακή συνάντησή μας. Μη δίνετε σημασία στον καμαρότο του κ. Σόιμπλε.

Αν με καλέσει ο Σόιμπλε σε μια αντιπαράθεση θα πάω οπωσδήποτε, με τον βαστάζο του δεν έχω τίποτα να πω. Ο Ντάισελμπλουμ είναι αγράμματος και αστοιχείωτος. Το γεγονός ότι δίνεται σημασία σ αυτά που λέει δείχνει ότι δεν έχουμε καταλάβει ποιος είναι».

«Η ποιότητα του διαλόγου έχει πέσει στα χρόνια του μνημονίου. Δεν μπορούμε να μιλάμε χωρίς βρισιές» ανάφερε ο Γ Βαρουφάκης και σχετικά με τον Τζ. Σόρος:

«Το έχω πει και το έχω γράψει ότι ο Σόρος ζήτησε από τον Τσίπρα την αποπομπή μου από την κυβέρνηση. Ο Σόρος είναι μια σημαντική προσωπικότητα που έχει χρηματοδοτήσει πολλά σημαντικά σχέδια, όπως το "κεντρικό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο» στη Βουδαπέστη.

Διαφωνώ με την παρεμβατικότητά του στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Οταν ακούς τον Καμμένο να βρίζει τον Σόρος να ξέρεις ότι από πίσω κρύβεται ένας αντισημτισμός και ένας φασιστικός αντιεβραϊσμός.

Τον Ιούνιο του 2015 ο Σόρος μου ζήτησε να μιλήσει με τον Τσίπρα. Του το είπα, με ρώτησε τη γνώμη μου, του είπα ότι είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο, μου ζήτησε να τον πάρω τηλέφωνο από τη δική μου συσκευή και να του μιλήσει. « Ξέρεις τι ήθελε να μου πει, να σε διώξω γιατί δεν θα υπογράψω μνημόνιο».

Χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «διανοητικά ασταθή και πολιτικά νεοφασίζοντα» ενώ σε σχέση με τον Π. Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τους κάλεσε να μιλήσουν επί προγραμματικών θέσεων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης τα εξής: «Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν πιστεύω ότι γίνονται δημοσκοπήσεις, είναι πολύ ακριβές. Γίνεται μια συναλλαγή. Τι προβλέπεις; Τι θα ήθελες να προβλέψω;

Κάπως έτσι είναι η συνδιαλλαγή. Εχουμε αποκλειστεί από τα περισσότερα ΜΜΕ. Ιδίως η ΕΡΤ με πονάει πάρα πολύ, κάναμε τόσους αγώνες για να ανοίξει μετά το μαύρο και τώρα έχει κυβερνητική γραμμή να μην αναφέρεται στο "ΜΕΡΑ 25". Κλιμάκια του κόμματός μας κάνουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ιεράπετρα».

Κατά τον Γ. Βαρουφάκη, «από το 2010 και μετά δεν έχουμε κυβέρνηση. Τα νομοσχέδια γράφονται στο εξωτερικό και έρχονται με email στο Μέγαρο Μαξίμου. Είμαστε ακόμη σε μνημόνιο, στο τέταρτο μνημόνιο.

Δεν είναι μια απλή επιτήρηση. Γιατί μας βοηθούν να αποπληρώσουμε το χρέος μας με το λεγόμενο μαξιλάρι και με παράταση υπό όρους σκληρής λιτότητας μέχρι το 2060. 10.000 παιδιά φεύγουν από τη χώρα κάθε μήνα.

Είμασταν συνάδελφοι και φίλοι με τον Ευκλείδη, σταυροαδελφοί αν θέλεις, είναι μεγάλη απογοήτευση για μένα η πολιτική που ασκεί. Το χειρότερο είναι ότι μαθαίνουν τα παιδιά μας να ζουν με χαμηλές προσδοκίες».

Ο κ. Βαρουφάκης είπε επίσης τα εξής: «Με τον Γ. Στουρνάρα μας συνέδεε φιλία παλιά. Επρεπε να αποπεμφθεί όταν έπεσε σε παράπτωμα τον Δεκέμβριο του 2014 όταν προειδοποίησε για έλλειψη ρευστότητας στην ελληνική οικονομία προκαλώντας πανικό για να εξυπηρετήσει τον κ. Σαμαρά.

Οσο ήμουν εγώ υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας είπε στον Μ. Ντράγκι να μην με ακούει. Θεωρώ ότι πρόκειται για εσχάτη προδοσία και παραβίαση του Συντάγματος».

Σε ερώτηση "με ποια πολιτική νομιμοποίηση επεξεργάστηκε σχέδιο παράλληλου νομίσματος που δεν υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ" απάντησε ότι "το σύνθημά μας ήταν "όχι τα πάντα για τα ευρώ". Αυτό μου έδωσε την πολιτική νομιμοποίηση να επεξεργαστώ σχέδιο παράλληλου νομίσματος".

Γιάνης ΒαρουφάκηςΓέρουν ΝτάισεμπλουμΕυκλείδης ΤσακαλώτοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα