Τζορτζ Παπαδόπουλος: Είχα πει στον Κοτζιά για την εμπλοκή των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές (Video)

Πολιτική

Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, του είχε πει για τις επαφές του με την Μόσχα και τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι διέθετε χιλιάδες e-mail της Κλίντον, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών υπέρ του Τραμπ.

Μάλιστα,

ο Παπαδόπουλος επισήμανε σε εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι δεν θυμάται να είπε ποτέ στον Ντάουνερ, κορυφαίο διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία, ότι η Ρωσία διέθετε «βρώμικα» στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον. Για το γεγονός αυτό ξεκίνησε η έρευνα του FBI σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οιδύο άνδρες έπιναν μαζί σε μπάρ του Λονδίνου, και ο Παπαδόπουλος φέρεται να αποκάλυψε στον Ντάουνερ τα «βρώμικα στοιχεία» που διέθετε η Ρωσία για την αντίπαλο του Τραμπ. Στη συνέχεια, ο Ντάουνερ μετέφερε αυτές τις πληροφορίες στην κυβέρνησή του και οι πληροφορίες έφτασαν αργότερα στα «χέρια» του FBI.

Σημειώνεται ότι ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ σε φυλάκιση 14 ημερών και αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους ενός έτους, κοινωνική εργασία 200 ωρών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων γιατί είπε ψέματα στο FBI για τον χρόνο και την σημασία των επαφών του με Ρώσους, κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Η ελαφρότητα της ποινής που επιβλήθηκε στον πρώην συνεργάτη του Τραμπ οφείλεται στο γεγονός ότι παραδέχθηκε την ενοχή του για την ψευδή κατάθεση τον Οκτώβριο 2017 και συνεργάστηκε με τον ειδικό εισαγγελέα.

Παρά το γεγονός ότι επιμένει πως δεν θυμάται τη συζήτησή του με τον Ντάουνερ, ο Παπαδόπουλος είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι είχε μιλήσει για τις επαφές του με Ρώσους για τα email της Χίλαρι και σε έναν άλλον υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο, τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Ναι θυμάμαι ότι το είπα και σε έναν άλλον ανώτατο διπλωμάτη, στον Έλληνα Υπουργό των Εξωτερικών. Του το είπα ανοιχτά», τόνισε ο Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς ποτέ δεν έχει μιλήσει για αυτές τις επαφές.

Η συνέντευξη του Τζόρτζ Παπαδόπουλος στον Τζόρτζ Στεφανόπουλος στο κανάλι ABC:

Τζορτζ ΠαπαδόπουλοςΝτόναλντ ΤραμπΚοτζιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα