Τζόνι Ντεπ: Ρεσιτάλ σπατάλης από τον διάσημο ηθοποιό – Πού ξοδεύει τα εκατομμύριά του (Photos/Video)

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε την δίκη με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ και αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά το ποσό αυτό είναι μάλλον μικρό για τα γούστα του διάσημου «πειρατή της Καραϊβικής».

Στη δίκη Ντεπ-Χερντ ακούστηκαν πολλά για τους δύο, αλλά ίσως αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η κατάθεση του πρώην οικονομικού διευθυντή του Τζόνι Ντεπ, Τζόελ Μέντελ, ο οποίος αποκάλυψε πως ξοδεύει την περιουσία του ο ηθοποιός.

Βεβαίως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Τζόνι Ντεπ κατηγόρησε τον Μέντελ για κακή διαχείριση

των οικονομικών του, το 2016, μία υπόθεση που έκλεισε με συμβιβασμό το 2018.

Πάντως στο δικαστήριο ο Μέντελ κατέθεσε ότι ο ηθοποιός ξοδεύει την περιουσία του σε πολυτελείς κατοικίες, ακριβά αυτοκίνητα, ταξίδια και άλλες ακριβές συνήθειες, που έχουν μηνιαίο κόστος περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τεράστια κέρδη από τους «πειρατές», αλλά και ακριβά γούστα

Στο διάστημα 1999-2016 ο ηθοποιός κέρδισε συνολικά 600 εκατομμύρια δολάρια.
Ήταν το διάστημα που η καριέρα του εκτοξεύτηκε με την μεγάλη επιτυχία των ταινιών «Πειρατές της Καραϊβικής», αλλά και τις ταινίες «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων» και «ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας».

Μόνο για τους «πειρατές» πήρε 300 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό που κέρδισε είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
Όμως τα έκανε… φύλλο και φτερό! Και ιδού πως:
Ξόδεψε 75 εκατομμύρια δολάρια για την συντήρηση των 14 κατοικιών, στις οποίες διατηρεί πλήρες προσωπικό.
Μία από αυτές είναι ένα πολυτελές σπίτι στη νότια Γαλλία αξίας 13,5 εκατομμυρίων , μια άλλη σε ιδιωτικό νησί στις Μπαχάμες , ενώ αγόρασε διαμερίσματα στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και στο Χόλιγουντ.


Στο Λος Αντζελες αγόρασε πέντε διαμερίσματα στο διάστημα 2007-2008, συνολικής αξίας 12,78 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο Λέξινγκτον του Κεντάκι αγόρασε ένα αγρόκτημα 41 εκταρίων, στο οποίο υπάρχει ένα σπίτι 2.000 τετραγωνικών, με έξι υπνοδωμάτια και 7 μπάνια.

Αγόρασε 45 αυτοκίνητα. Όπως κάθε πλούσιος που σέβεται τον εαυτό του έχει έναν στόλο συλλεκτικών αυτοκινήτων, στον οποίον περιλαμβάνεται μία Rolls Royce Silver Ghost του 1960 και μία Chevrolet Corvette του 1959.

Έδωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για να εκτοξεύσει με κανόνι στον ουρανό την τέφρα του Χάντερ Τόμπσον.

Δαπανά 10.000 την ημέρα για την προσωπική του ασφάλεια.

Πληρώνει 100.000 δολάρια τον μήνα για τον γιατρό που τον κουράρει.

Το προσωπικό που απασχολεί του κοστίζει 300.000 δολάρια τον μήνα.

Ταξιδεύει αποκλειστικά με ιδιωτικό τζετ και γι αυτό αγόρασε ένα Gulfstream GV. Η αγορά αυτών των αεροσκαφών κοστίζει από11 ως 14 εκατομμύρια δολάρια και το μηνιαίο κόστος για το προσωπικό και τα καύσιμα υπολογίζεται σε 200.000 δολάρια.

Αλλά του αρέσει και η θάλασσα και γι αυτό έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να αγοράσει ένα γιοτ μήκους 150 ποδών, που η αξία του ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια. Το γιοτ αυτό πουλήθηκε το 2016 στην συγγραφέα Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, η οποία υποστήριξε τον Τζόνι Ντεπ, όταν άρχισε η δικαστική διαμάχη με την Χερντ.

Αλκοόλ και ναρκωτικά

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Τζόνι Ντεπ κατέθεσε ότι τα έξοδα του ηθοποιού εκτοξεύτηκαν γύρω στο 2010, όταν γνωρίστηκε με την Χερντ.

Ο Μέντελ υποστήριξε ότι τότε ο Ντεπ είχε μεγάλη εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και γι αυτό το 2014 έφτασε να δίνει 100.000 δολάρια τον μήνα σε γιατρό που ανέλαβε να τον ξεκόψει από τις εξαρτήσεις του.

Πάντως η αγάπη του για το κρασί είναι τέτοια που λέγεται πως ξόδευε κάποια στιγμή 30.000 δολάρια τον μήνα για εκλεκτούς οίνους «που προμηθευόταν απ΄ όλο τον κόσμο», όπως γράφει η Daily Mail.

Ο μάνατζερ του Τζόνι Ντεπ, Εντ Γουάιτ, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Ντεπ και η Χερντ όταν χώρισαν είχαν λογαριασμό για κρασιά που ανερχόταν σε 160.000 δολάρια στα καταστήματα Twenty Twenty Wine Merchants. Μετά το διαζύγιο ο λογαριασμός αυτός σχεδόν μηδενίστηκε.

Οι συλλογές του Τζόνι Ντεπ

Κι επειδή εκτός από ηθοποιός είναι και λάτρης της ροκ μουσικής, ο Τζόνι Ντεπ έχει μια συλλογή από ηλεκτρικές κιθάρες, μεταξύ των οποίων οι πολύ γνωστές Heard Gibson, Les Paul Custom, και Les Paul Standard, αλλά και μία Fender Stratocaster του 1956.

Είναι επίσης συλλέκτης διαφόρων αναμνηστικών του Χόλιγουντ και δεν δίσταζε να πληρώνει το υψηλότερο τίμημα στις δημοπρασίες για να πλουτίζει την συλλογή του. Λέγεται ότι η συλλογή αυτή είναι τόσο μεγάλη που έχει 12 ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους για να την στεγάζει.

Μίαν άλλη συλλογή μεγάλης αξίας είναι τα έργα τέχνης. Ο Τζόνι Ντεπ έχει περίπου 200 έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων έργα του Άντι Γουόρχολ και του Ζαν-Μισέλ Μπασκιάτ.

Ανοιχτοχέρης για τους φίλους του

Ο διάσημος ηθοποιός έχει ξοδέψει εκατομμύρια για να υποστηρίξει φίλους, συγγενείς και συνεργάτες του και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για τις αδελφές του και την μητέρα του έδωσε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2005, όταν πέθανε ο φίλος του, συγγραφέας Χάντερ Τόμπσον, ο Τζόνι Ντεπ έκανε πραγματικότητα την επιθυμία του, να εκτοξευτεί στον ουρανό η τέφρα του. Έτσι έδωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για να οργανώσει ένα σόου με πυροτεχνήματα, την ώρα που με ένα κανόνι εκτοξευόταν η τέφρα του φίλου του στον ουρανό, στο Άσπεν.

«Ό, τι κάνω είναι για να είμαι σίγουρος ότι η τελευταία επιθυμία του πραγματοποιείται. Θέλω να στείλω τον φίλο μου με τον τρόπο που ήθελε να φύγει», είχε πει ο Τζόνι Ντεπ.

Διαβάστε επίσης

Άμπερ Χερντ: Eτοιμάζει έφεση μετά τη νίκη του Τζόνι Ντεπ στη δίκη (Photos/Video)

Οκλαχόμα: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε νοσοκομείο – Τουλάχιστον 4 νεκροί, αυτοκτόνησε ο δράστης (photos/videos)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται

Keywords
Τυχαία Θέματα