Τζεντιλόνι: Ιδανικό για νέα έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκου το Μιλάνο

ΚΟΣΜΟΣ

Στην ιταλική υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου, γνωστή ως ΕΜΑ (λόγω του Brexit και της εγκατάλειψης της μέχρι τώρα έδρας του Λονδίνου), αναφέρεται με άρθρο του στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

"Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το Μιλάνο για τη νέα έδρα της

Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκου", γράφει ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και προσθέτει ότι "ο ουρανοξύστης Πιρέλι, στην ιταλική συμπρωτεύουσα, είναι μια ωραία και λειτουργική έδρα, ενώ οι συνδέσεις με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο δεν θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικές".

Αναφερόμενος, δε, στην όλη πραγματικότητα της πόλης του Μιλάνου, ο Πάολο Τζεντιλόνι τονίζει ότι "η πόλη ζει μια ιδιαίτερα δυναμική φάση της ιστορίας της, με ενίσχυση των παραδοσιακών τομέων και ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων με περισσότερες καινοτομίες". "Τα πανεπιστήμια της πόλης, τα κέντρα ερευνών και οι ειδικευμένες βιομηχανίες, αποτελούν το ιδεώδες περιβάλλον για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκου", γράφει ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Στο άρθρο του, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τέλος, αναφέρεται και στην επιτυχία της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, η οποία "απέδειξε τις οργανωτικές ικανότητες των επιχειρήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης του Μιλάνου, αλλά και τη μεγάλη ικανότητα υποδοχής και ανταλλαγής ιδεών".

Στις υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν την EΜΑ συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα, ενώ η Il Sole 24 Ore σε εκτιμήσεις της έχει τονίσει πως φέρεται να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες υπερίσχυσης η Μπρατισλάβα, λόγω της υποστήριξης της Γερμανίας. Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι την 31η Ιουλίου, αναφέρει ο ιταλικός τύπος, και η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤζεντιλόνιΕυρωπαϊκή Υπηρεσία ΦαρμάκουBrexitΕΜΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα