Τζανακόπουλος: Ο Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα νέο πακέτο μέτρων (Live)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλους. Στο επίκεντρο της εισήγησής του προς τους δημοσιογράφους βρέθηκε η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα, καθώς και το eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για νέα μέτρα λιτότητας καθώς η ελληνική οικονομία έχει υπερκαλύψει του στόχους της είπε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός

εκπρόσωπος, ενώ τόνισε πως ο Πιέρ Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα νέο μέτρο λιτότητας στην ελληνική κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή & αταλάντευτη στη θέση της ότι η ελληνική οικονομία έχει ήδη επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) February 16, 2017

«Υπερκαλύψαμε τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων. Συνεπώς δεν έχει νόημα, με βάση τους αριθμούς, η επιβολή επιπλέον μέτρων λιτότητας» πρόσθεσε. «Ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαίωσε τα στοιχεία που αφορούν την απόδοση της οικονομίας και ξεκαθάρισε ότι βάσει αυτών πρέπει να γίνει κάθε συζήτηση. Ο κ. Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων. Μίλησε για την ανάγκη να εξέλθει η οικονομία από το μακρύ τούνελ της λιτότητας. Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί πρότασης πακέτο Μοσκοβισί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Kλειδί για να υπάρξει θετική εξέλιξη στις 20 Φεβρουαρίου παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο του ΔΝΤ όσο και του ΥΠΟΙΚ Γερμανίας. Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει επιτέλους την πραγματικότητα των αριθμών και να προβεί σε πιο αξιόπιστες εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια. Ενδιαφέρουσα η πρώτη έστω και δειλή μετατόπιση του κ. Τόμσεν οτι το ΔΝΤ ενδέχεται να αναθεωρήσει προς το θετικότερο τις προβλέψεις του.

Kλειδί για να υπάρξει θετική εξέλιξη στις 20/2 παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο του ΔΝΤ όσο και του ΥΠΟΙΚ Γερμανίας.

— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) February 16, 2017

«Περιμένουμε από τον ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τα Πρωτογενή Πλεονάσματα στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια συμφωνία για την εμπέδωση της σταθερότητας, την παγίωση των αναπτυξιακών ρυθμών και την έξοδο από την κρίση» επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος. «Όλα αυτά πρέπει να γίνουν χωρίς επιπλέον βάρη για την ελληνική κοινωνία. Στόχος μας μια συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα» επανέλαβε.

Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει επιτέλους την πραγματικότητα των αριθμών & να προβεί σε πιο αξιόπιστες εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια.

— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) February 16, 2017

Επίθεση κατά της ΝΔ

«Αν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση θα υποχωρούσαν σε όσα μέτρα απαιτούσαν από την αρχή οι δανειστές και θα εφάρμοζαν και άλλα τόσα.Μέχρι χθες στη ΝΔ, ζητούσαν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές. Σήμερα μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερούμε.» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει για 75’ τις θέσεις του στον κ. Σόιμπλε αλλά δεν βρίσκει ούτε μισό για να τις παρουσιάσει στους έλληνες πολίτες.Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη είναι ταυτόσημη με τις προτάσεις των πιο ακραίων από τους δανειστές. Για αυτό δεν την παρουσιάζει δημόσια. Η πρόταση του κ.Μητσοτάκη περιέχει επιπλέον μέτρα σκληρής λιτότητας σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.Για αυτό δεν την παρουσιάζει δημόσια» και κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει στα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει: 1. Θέλει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την 2η αξιολόγηση;

Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει: ⁰2. Συμφωνεί με τις απαιτήσεις νέων μέτρων για 4,5 δις ευρώ μετά τη λήξη του προγράμματος;

Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει: ⁰3. Υυιοθετεί τις προβλέψεις της Κομισιόν ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία;»

Δημήτρης Τζανακόπουλοςενημέρωση δημοσιογράφωνΚυβέρνησηΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα