Τζανακόπουλος για σενάρια δώρου Πάσχα: «Η κυβέρνηση δεν μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο»

Άμεσα ψηφίζεται η ρύθμιση για την α’ κατοικίαΠολιτική

Τη ρύθμιση για την α’ κατοικία που κατατέθηκε χθες ως τροπολογία παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών και που όπως ανέφερε θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους του δημοσίου, τα οποία τροφοδοτήθηκαν από δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε

αρνητικά.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο» είπε ερωτηθείς σχετικά, «δεν κάνει προεκλογικά κόλπα» ή προεκλογικά τρικ ,αντιθέτως, «έχει μια πολύ συγκεκριμένη δημοσιονομική αλλά και κοινωνική πολιτική την οποία την έχει ξεδιπλώσει καθ’όλη της διάρκεια της θητείας της».

Ακολούθως απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα χορήγησης δώρου Πάσχα, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2019 για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, και συγκεκριμένα για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, για προσλήψεις το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Ειδική Αγωγή, για μείωση του ΕΝΦΙΑ, για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες, και τέλος για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζόμενων κάτω των 25 ετών.

Για Π. Κόκκαλη: «Συμπαρατάσσεται στον αγώνα μας , τον καλοσωορίζουμε»

Σε ερώτηση σχετικά με τον Πέτρο Κόκκαλη και δημοσιεύματα στο παρελθόν που τον εμφάνιζαν στα Panama Papers, o κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένη τέτοια εμπλοκή και παρουσίασε τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε ως υποψήφιο.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «πέρα από ένα βαρύ όνομα έχει και μια προσωπική πολιτική διαδρομή και καταγραφή στη δημόσια σφαίρα», καθώς κινητοποιήθηκε στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, δραστηριοποιήθηκε σε ζητήματα οικολογικής προστασίας.

Σήμερα, συνέχισε, συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα του «απέναντι στον μιντιακό υπόκοσμο και την ακροδεξιά υποκουλτούρα σε μία συνθήκη ζοφερή που απειλεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και τη Δημοκρατία». Υπογράμμισε ότι άνθρωποι της αστικής τάξης έχουν και στο παρελθόν συμπαραταχθεί με την αριστερά και θα το κάνουν και στο μέλλον, και πρόσθεσε πως αυτό ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυνατότητα ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής διείσδυσης δεν υφίσταται η φαντασιακή υγειονομική ζώνη την οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι μια πολυσυλλεκτική μαζική δύναμη της αριστεράς με την οποία ο κ. Πέτρος Κόκκαλης συμπαρατάσσεται», και «τον καλωσορίζουμε», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

9 κριτήρια για ένταξη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την α’ κατοικία σημείωσε ότι επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί « να προστατευθεί δηλαδή η λαϊκή κατοικία, και συγχρόνως οι τράπεζες να καταφέρουν να εξυγιάνουν ταχύτερα τα χαρτοφυλάκιά τους από τα κόκκινα δάνεια».

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που ορίζονται ώστε κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως της επαγγελματικής του κατάστασης να ενταχθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, αυτά σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι:

- Η κάλυψη αφορά την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ για στεγαστικά, επισκευαστικά ή καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ αντίστοιχα για τα επιχειρηματικά δάνεια με προσημείωση πρώτης κατοικίας η αντικειμενική αξία του ακινήτου πρέπει να είναι μέχρι και 175.000 ευρώ.

- Επίσης, η ύπαρξη άλλης, πέραν της κύριας κατοικίας, ακίνητης περιουσίας ή μεταφορικών μέσων του αιτούντος δεν κωλύει την υποβολή της αίτησης, αρκεί η αντικειμενική αξία της λοιπής ακίνητης περιουσίας και των μεταφορικών μέσων, να μην υπερβαίνει το διπλάσιο της συνολικής προς ρύθμιση οφειλής και σε κάθε περίπτωση τις 80.000 ευρώ.

- Για πρώτη φορά στο νέο πλαίσιο εντάσσονται επιχειρηματικά δάνεια που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία του οφειλέτη.

- Οι υπαγόμενοι στο νέο πλαίσιο θα καταβάλλουν μέχρι και το 120% της αξίας της κύριας κατοικίας τους με χαμηλό επιτόκιο και σε χρονική περίοδο, που μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 25 χρόνια.

- Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη ώστε το επιτόκιο της ρύθμισης να είναι ιδιαίτερα χαμηλό συγκεκριμένα στο ύψος του Euribor τριμήνου προσαυξημένο κατά 2%, προκειμένου να προσδιορίζεται χαμηλή μηνιαία δόση.

- Στο νέο πλαίσιο προβλέπεται για πρώτη φορά η επιδότηση του Δημοσίου για όλη τη διάρκεια της ρύθμισης – δηλαδή έως και 25 χρόνια – στις καταβαλλόμενες δόσεις.

- Η διαδικασία της ρύθμισης θα διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ αν δεν επιτευχθεί συναινετική ρύθμιση, ο οφειλέτης δικαιούται να ζητήσει τη ρύθμιση των οφειλών του με απόφαση δικαστηρίου.

- Τα όρια του οικογενειακού εισοδήματος διαμορφώθηκαν κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να αντιστοιχούν στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, όπως αυτές καθορίστηκαν από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, προσαυξημένες κατά 70%.

- Τέλος, σε κάθε περίπτωση το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεν θα πρέπει να είναι ανώτερο από τις 130.000 ευρώ ανά πιστωτή.

ΚυβέρνησηΔημήτρης Τζανακόπουλοςδώρο ΠάσχατροπολογίαψήφισηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα