Τσουκαλάς: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά στις εκλογές» – Η «διόρθωση» της Χαριλάου μετά την παρέμβαση Δούκα
«Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ καθαρός: να είμαστε πρώτοι ακριβώς για να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες προοδευτικές αλλαγές» τόνισε σήμερα στον ρ/σ FM100 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις εντυπώσεις, που δημιουργήθηκαν από χθεσινή του δήλωση, με την οποία αφηνόταν να διαφανεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα συμβιβαζόταν και με τη
Κατά τον κ. Τσουκαλά, η πρωτιά είναι «ένας στόχος εφικτός γιατί ξέρετε η πολιτική είναι κατεξοχήν το πεδίο των μεγάλων ανατροπών. Άρα αυτή η ανατροπή μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει προς όφελος της κοινωνίας για να αποκτήσει έκφραση η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Πρόσθεσε επίσης ως προς την εκλογική στόχευση του ΠΑΣΟΚ ότι «σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών και γεωοικονομικών ανακατατάξεων οι σοσιαλιστές έχουν να προσφέρουν μια εναλλακτική πρόταση σε αυτή τη δυστοπία που βιώνουμε και απέναντι στην ασκούμενη πολιτική που διευρύνει τις ανισότητες».
Εξηγώντας χθεσινή δήλωσή του σημείωσε ότι δεν υπήρξε ο επισπεύδων αλλά απάντησε σε ερώτημα, που τέθηκε, για το αν θα συνιστά αποτυχία η 2η θέση στις εθνικές εκλογές: «Απάντησα ότι δεν θα είναι για το ΠΑΣΟΚ αποτυχία να είναι δεύτερο αλλά κυρίως δυστύχημα για την κοινωνία, θα είναι μια αρνητική εξέλιξη που θα της στερήσει δυνατότητες. Είναι ζήτημα κοινωνικής αναγκαιότητας το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο και πιστεύω πως θα τα καταφέρει να είναι. Ένα κόμμα αν διπλασιάσει τις δυνάμεις του, δεν μπορείς να πεις ότι απέτυχε, όμως -ακόμη και αν έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση-, η παραμονή της ΝΔ στην πρώτη θέση, θα είναι πράγματι μια αρνητική εξέλιξη για την κοινωνία. Ο στόχος μας όμως παραμένει να είμαστε πρώτοι για να γυρίσει σελίδα ο τόπος».
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι «αξιολογούνται τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, δεν πάσχουμε από μιθριδατισμό». «Τα παρατηρούμε και προσαρμόζουμε την τακτική μας, γιατί η στρατηγική της δομικής κοινωνικής αντιπολίτευσης είναι δεδομένη όπως και η αυτόνομη πορεία του Κινήματος. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε μια πλειοψηφική σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και νομίζω ότι όποιος γνωρίζει την πρόσφατη ιστορία του τόπου για το τι πέρασε το ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεται τον μεγάλο αγώνα που έχει γίνει και τα μεγάλα άλματα που έχουμε καταφέρει», είπε.
Πρόσθεσε ότι «η συγκυριακή άνοδος των ποσοστών της Πλεύσης Ελευθερίας είναι και ένα σύμπτωμα της αποπολιτικοποίησης και της αποϊδεολογικοποίησης της κοινωνίας, λόγω των διαψεύσεων που έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις».
«Ένα κόμμα που δεν βάζει το θέμα της αναδιανομής, το κοινωνικό ζήτημα, δεν μπορεί να εκφράσει την ανάγκη της κοινωνίας για ελπίδα και προοπτική», σχολίασε και υποστήριξε ότι «όσο συγκρίνονται προγράμματα και εναλλακτικές προτάσεις, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική διέξοδο και αυτή δεν μπορεί να τη δώσει άλλο κόμμα, πλην του ΠΑΣΟΚ».
Βεντάλια προτάσεων για την κοινωνία«Η κοινωνία αγωνιά να βγει από το σπιράλ της κοινωνικής στασιμότητας και να μπει σε μια πορεία ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας. Αυτό προϋποθέτει αύξηση εισοδημάτων, επίλυση του στεγαστικού προβλήματος και πάταξη της αισχροκέρδειας και της ασυδοσίας στην αγορά», τόνισε επίσης ο Κώστας Τσουκαλάς, αναφερόμενος στη χθεσινή πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, που προανήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να μπουν θεσμικά εμπόδια στην αισχροκέρδεια.
Επισήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει «μια βεντάλια προτάσεων για το πως θα πάψουν ισχυρά συμφέροντα να νοθεύουν τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να βλέπουμε συνεχώς αυξημένες τιμές».
Σχετικά με τα τελευταία γεγονότα βίας στα πανεπιστήμια, υπογράμμισε ότι «είναι προφανές ότι πρόκειται για μια εικόνα αποτυχίας της κυβέρνησης σε ακόμα έναν τομέα». «Είχε θέσει ως προμετωπίδα το θέμα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια και το διαχειρίστηκε και πάλι με αμιγώς επικοινωνιακό τρόπο. Θυμάστε την ανακοίνωση μετά βαΐων και κλάδων της πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία τελικά δεν λειτούργησε», σχολίασε. Επανέλαβε δε τις προτάσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ από το 2021 για κάρτες εισόδου και αυτοτελές σώμα φύλαξης, κάτι που εφαρμόζεται στα πανεπιστήμια παγκοσμίως. «Έχουμε ομολογία αποτυχίας από επίσημα χείλη, από τον κ. Μαρινάκη και από τον κ. Μαρκόπουλο, τον βουλευτή της ΝΔ. Έχει γίνει καθημερινότητα να ομολογούν είτε ο πρωθυπουργός είτε οι υπουργοί ότι απέτυχαν χωρίς όμως να κάνουν αυτοκριτική και να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Σαν να είναι πειραματόζωα οι πολίτες και κάποιοι σαν μαθητευόμενοι μάγοι προσπαθούν να μάθουν στου κασίδη το κεφάλι. Η ζημιά όμως γίνεται στην κοινωνία», είπε.
Διαβάστε επίσης:
Χαρίτσης μετά τη συνάντηση με Δούκα: «Η αυτοδιοίκηση, κατ’ εξοχήν πεδίο συνθέσεων, πέφτει και αυτή θύμα της κυβέρνησης»
Ζαχαράκη: Όποιος συμμετέχει σε επεισόδια, θα χάνει τη φοιτητική ιδιότητα – Τα πανεπιστήμια δεν είναι για επαναστατική γυμναστική
Μηνυτήρια αναφορά Φάμελλου για την Ομάδα Αλήθειας: Θέμα δημοσίου συμφέροντος να ερευνηθεί αυτό το μεγάλο σκάνδαλο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έφοδος σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής - Το «γρηγορόσημο» των 500 ευρώ και ο τρόπος δράσης
- Σύλληψη σοκ: Χειροπέδες σε δάσκαλο ειδικού δημοτικού σχολείου για ασελγείς πράξεις σε παιδιά
- H Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε τον λόγο που έφυγε εκτάκτως από την εκπομπή της
- Βουλιαγμένη: «Εξαφανίστηκε και δεν μου ζήτησε ούτε συγγνώμη» είπε ο άνδρας που τον δάγκωσε το σκυλί της μητέρας Τσιτσιπά
- Ζαχαράκη: Τέλος από φοιτητής όποιος συμμετέχει σε επεισόδια
- ΗΠΑ: «Δε θέλω να πεθάνω» – Δραματική διάσωση οδηγού νταλίκας που κρεμόταν από γέφυρα (video)
- Τύρναβος: Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι εκτελούν και χρέη κηπουρών
- Απαγόρευση θαλάσσιων σπορ και jet ski στις παραλίες της Αττικής - Αναλυτικά η λίστα
- Eurovision 2025: Φωτογραφίες από την πρώτη πρόβα - Η Klavdia πάνω σε "προβλήτα"
- Όμιλος ΔΕΗ: Ξεκινά η δεύτερη φάση κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου 490MW στη Μεγαλόπολη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Πέτρος Μολυβιάτης: Ύστατο χαίρε από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας (Photos)
- Το Peugeot 2008 παραμένει στην κορυφή – Best-seller της ελληνικής αγοράς και 1ο SUV για το πρώτο τετράμηνο του 2025
- Επιστολή καθολικών νέων στους καρδινάλιους, λίγο πριν το Κονκλάβιο: «Θέλουμε μια Εκκλησία ανοιχτή, σε διάλογο με όλα τα πιστεύω»
- Ιστοσελίδα από τον Λευκό Οίκο για να «λιβανίζει» τον πρόεδρο Τραμπ
- Γαύδος: Εντοπίστηκαν τρεις λέμβοι με 158 πρόσφυγες μέσα σε λίγες ώρες
- Γερμανία: Το AfD ζητά την παραίτηση του Μερτς και νέες εκλογές
- Ψωρίαση: Η βιταμίνη που «μειώνει» τον κίνδυνο
- Θάνος Ασκητής: 6 στους 10 άνδρες αυτοϊκανοποιούνται κρυφά από τις γυναίκες τους (Video)
- Γερμανία – ΜΜΕ: «Κρίση» και «ιστορική ήττα» η μη εκλογή του Μερτς
- Προσχέδιο Κομισιόν για μπλόκο στην εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου από το τέλος του 2027

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Τσουκαλάς: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά στις εκλογές» – Η «διόρθωση» της Χαριλάου μετά την παρέμβαση Δούκα
- Ιστοσελίδα από τον Λευκό Οίκο για να «λιβανίζει» τον πρόεδρο Τραμπ
- Θάνος Ασκητής: 6 στους 10 άνδρες αυτοϊκανοποιούνται κρυφά από τις γυναίκες τους (Video)
- Χαρίτσης μετά τη συνάντηση με Δούκα: «Η αυτοδιοίκηση, κατ’ εξοχήν πεδίο συνθέσεων, πέφτει και αυτή θύμα της κυβέρνησης»
- ΕΟΔΥ: Η υγιεινή των χεριών το «κλειδί» για τη μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων
- Προσχέδιο Κομισιόν για μπλόκο στην εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου από το τέλος του 2027
- Γερμανία – ΜΜΕ: «Κρίση» και «ιστορική ήττα» η μη εκλογή του Μερτς
- Επιστολή καθολικών νέων στους καρδινάλιους, λίγο πριν το Κονκλάβιο: «Θέλουμε μια Εκκλησία ανοιχτή, σε διάλογο με όλα τα πιστεύω»
- Χρυσοχοΐδης: Όποιος μπαίνει στο πανεπιστήμιο, πρέπει να έχει ταυτότητα και να είναι γνωστό το όνομά του στο σύστημα
- Ψωρίαση: Η βιταμίνη που «μειώνει» τον κίνδυνο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το «μυστικό» της Δανάης Μπάρκα και οι αιχμές από Καινούργιου και Λιάγκα
- Πανικός στην Εύβοια από 10χρονο που βρέθηκε μόνος στη θάλασσα - Συνελήφθη η μητέρα του
- Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής για δωροδοκίες – 9 συλλήψεις
- Η Nτέμι Μουρ έκλεψε τις εντυπώσεις στο Met Gala με δημιουργία-έργο τέχνης
- Άγιος Νικόλαος: Επίσκεψη Άννας Καραμανλή στην ΑΣΤΕΚ – Ανακοινώσεις για πάσο, αναβάθμιση σπουδών και ενίσχυση των υποδομών της σχολής
- Ηλιόπουλος: «Για τον Αλμέιδα οι ερωτήσεις δεν έχουν απάντηση, όσο είμαι στην ΑΕΚ θα είναι πρωταγωνίστρια»
- Η Δρακάκη βασική υποψήφια για τον πάγκο του Ολυμπιακού
- Η Σάκκαρη πέρασε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά της Ρώμης
- “Athens Music Week 2025”
- Μαζική έφοδος της αστυνομίας σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής - Εννέα συλλήψεις