Τσίπρας: Βγάλαμε οριστικά τη χώρα από το καθεστώς των μνημονίων - Ζωντανά η ομιλία στην 84η ΔΕΘ

Πολιτική

 

«Καταφέραμε να πετύχουμε εκεί που το παλιό πολιτικό σύστημα απέτυχε με 3 κυβερνήσεις», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ. Θεωρω ότι τιμήσαμε την εντολή (που λαβαμε τότε). Καταφέραμε πολλά, δεν λύθηκαν δια μαγείας όλα τα προβλήματα, αλλά η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει ριζικά», σημείωσε. 

«Αποκαταστήσαμε μεγάλες κοινωνικές πληγές και τον Αύγουστο του 2018 πετύχαμε μια τομή. Βγάλαμε

οριστικά τη χώρα από το καθεστώς των μνημονίων και ρυθμίσαμε το χρέος», επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάσαμε και υλοποιήσαμε υπάκουει σε μια συγκεκριμένη στρατηγική που η σημερινή κυβέρνσηη επιχειρεί να παρουσιάσει ως δήθεν δική της ενώ τότε την λοιδωρούσε», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

«Φυσικά κάναμε και λάθη. Κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να τα κάνουμε καλύτερα, γρηγορότερα και πιο αποφασιστικά», παραδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. «Λόγω της πίεσης από τους θεσμούς επιδείξαμε μια ατολμία να δράσουμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, κυρίως σε ό,τι αφορά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ελάφρυνσης», πρόσθεσε. Και συνέχισε: «Λάθος ήταν και η μεγάλη μας αδυναμία να επικοινωνήσουμε όσα κάναμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερα και για το περιβάλλον και την προστασία από την κλιματική αλλαγή».

 

 

Τσίπρας84η ΔΕΘliveHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα