Τσίπρας: Τέλος η Πολιτική Προστασία – Συστήνουμε την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών

Πολιτική

Tο νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία παρουσιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της ομιλίας της ενώπιον των ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας είπε πως «είμαστε στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη μετά από μία ανείπωτη τραγωδία που άφησε βαθύ τραύμα σε όλη τη χώρα».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και να σκύψουμε βαθιά και προσεκτικά για να διδαχθούμε και να διορθώσουμε κενά

και παραλείψεις. Μας βασανίζει το ερώτημα εάν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και δεν το κάναμε», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρέπει να πούμε ένα "όχι" σε εκείνους που ήταν στην πρώτη γραμμή εκείνο το βράδυ. Οι πυροσβέστες δεν πρέπει να μπαίνουν στο μέσο μιας μακάβριας πολιτικής αντιπαράθεσης. Το σημαντικό είναι να πάρουμε τα μέτρα για να μην επαναληφθεί μια τέτοια καταστροφή και όχι να ζητάμε κάλπες πάνω στα αποκαΐδια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Για το σχέδιο του της σύστασης νέας Πολιτικής Προστασίας ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε πως ζήτησε τη συνδρομή ειδικών από το εξωτερικό για να «γίνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές», ξεκαθαρίζοντας παράλλλα πως καταργεί την Πολιτική Προστασία και συστήνει την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Ο Πρωθυπουργός, επιτέθηκε και στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως δεν γίνει «Να μην ζητάνε κάλπες πάνω στα αποκαΐδια».

Ούτε οι πυροσβέστες, ούτε οι αστυνομικοί, θα έπρεπε να μπαίνουν στο στόχαστρο, μιας φτηνής και μακάβριας πολιτικής αντιπαράθεσης, για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με την επιχειρησιακή αλήθεια.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 9 Αυγούστου 2018

Το σημαντικό δεν είναι να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά να διερευνήσουμε τα αίτια της τραγωδίας. Να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα, για να μην επαναληφθεί ποτέ μια τέτοια καταστροφή. Παρουσίαση του νέου σχεδίου για την Πολιτική Προστασία. https://t.co/cQe3CQag7W

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 9 Αυγούστου 2018

Αλέξης ΤσίπραςπρωθυπουργόςΤσίπραςαστυνομίαυπουργείο ΕσωτερικώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα