Τσίπρας: «Συνεχίζουμε τον αγώνα» - Επιστρέφει στην Αθήνα για ενημέρωση της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίστηκε στις καταστατικές της αρχές τη δημοκρατία την αλληλεγγύης και τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε τελεσίγραφα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο αυτές τα αρχές, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ Στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα εκ μέρους του ευρωπαϊκού

και ελληνικού λαού, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες ώρες και μόλις φτάσει Αθήνα συγκαλεί κυβερνητικό ή υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει τα κυβερνητικά στελέχη για το σημείο που βρίσκεται η διαπραγμάτευση και τις κινήσεις της κυβέρνησης τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στις Βρυξέλλες φαίνεται να παραμένει από την ελληνική αποστολή μόνον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης

Από την πλευρά τους, πολλά κυβερνητικά στελέχη δήλωναν νωρίτερα ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη αρκετές υποχωρήσεις, θεωρώντας παράλογες τις απαιτήσεις των δανειστών.

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδεχθεί τη «γενναιόδωρη», όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά των πιστωτών της χώρας, λέγοντας ότι τώρα εναπόκειται στην Αθήνα να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση των εταίρων της στην ευρωζώνη.
"Κάναμε ένα βήμα προς την Ελλάδα", δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου. "Τώρα εξαρτάται από την ελληνική πλευρά να κάνει ένα αντίστοιχο βήμα".

ΤσίπραςΣύνοδος Κορυφήςκυβερνητικό συμβούλιουπουργικό συμβούλιοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα