Τσίπρας στο κυβερνητικό συμβούλιο: θέλουμε σαφή δήλωση προόδου στο Eurogroup - Την ΠΓ ενημερώνει ο Δραγασάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι.

Για τις επαφές τους με ευρωπαίους αξιωματούχους και παράγοντες και την πορεία της διαπραγμάτευσης τους υπουργούς ενημέρωσαν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των υπουργών.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αποχώρησε από τη σύσκεψη προκειμένου να ενημερώσει την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει από κοινού με το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, γύρω στις 6 στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

"Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει", ανέφερε, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του.

Οι ίδιες πηγές ότι τονίζουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

Εν τω μεταξύ, κατά πληροφορίες, στο αυριανό Eurogroup, εκτός της ex officio συμμετοχής του Γιάνη Βαρουφάκη, θα είναι παρών και ο Γιώργος Χουλιαράκης ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρωγνομώνων (ΣΟΕ) και συμμετέχων στο Euroworking Group.

Α. ΤσίπραςΚυβέρνησησυνεδρίασηEurogroupΔραγασάκηςΚουμουνδούρουHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα