Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Ρεαλιστικός» στόχος η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την έξοδο στις 21 Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου

Πολιτική

H χώρα επιστρέφει σε καθεστώς κανονικότητας διεμήνυσε ο Αλέξης τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπογράμμισε, «δε τελειώσαμε ακόμη, έχουμε μπροστά μας τα τελευταία κρίσιμα μέτρα και δε πρέπει να χάσουμε τη στοχοπροσήλωσή μας».

Επίσης ο πρωθυπουργός απάντησε στα διάφορα σενάρια περί παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, πιστοληπτικής γραμμής κλπ, λέγοντας πως «δεν

υπάρχει στον ορίζοντα ούτε η συνέχεια του μνημονίου ούτε η δήθεν έξοδος, η μη καθαρή έξοδος, η ‘βρώμικη’ έξοδος».

Υπάρχει είπε, μια σαφής ολοκλήρωση και καθαρή έξοδος που είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία και πολύ σημαντική εξέλιξη, χωρίς όμως, αυτό να σημαίνει ότι «θα περάσουμε με μιας τις πύλες του παραδείσου, χωρίς να σημαίνει ότι επιστρέφουμε με μιας σε μέρες αφθονίας και σπατάλης, χωρίς να σημαίνει ότι εξαφανίζονται με μιας όλες οι πληγές που κουβαλάμε».

Αναφερόμενος στον ορίζοντα ολοκλήρωσης της 4ης αξιολόγησης σημείωσε ότι είναι «ρεαλιστικός» ορίζοντας το Eurogroup της 21ης Ιουνίου ή λίγο μετά, στις αρχές του Ιουλίου. Τα μεγάλα θέματα της διαπραγμάτευσης, είπε, είναι:

--η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης

--η συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους

--η συμφωνία για την μεταπρογραμματική παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας.

Παραδέχτηκε ότι ένα από τα κύρια θέματα που παραμένει πράγματι ανοιχτό είναι το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και σε αυτή τη συζήτηση, συνέχισε «η ελληνική πλευρά έχει γίνει περισσότερο από σαφής εδώ και καιρό».

Έχουμε πει, σημείωσε, σε όλους τους τόνους ότι βεβαίως συζητάμε με το ΔΝΤ, προσπαθώντας να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. «Ωστόσο δεν θεωρούμε ότι η μή συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα είναι το τέλος του κόσμου. Ούτε πιστεύουμε ότι η αξιοπιστία της καθαρής εξόδου εξαρτάται από τη συμμετοχή του ή όχι. Βασική μας θέση ήταν και παραμένει ότι η Ευρώπη και πρέπει και μπορεί να δώσει μόνη της τις αναγκαίες πολιτικές και τεχνικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑομιλίαπρόγραμμαέξοδοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα