Τσίπρας σε Μακρόν: Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας (Video)

Πολιτική

Ένα διάλογο για την Συμφωνία των Πρεσπών είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ.

Στην ερώτηση του Εμ. Μακρόν «αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ;» ακούγεται να απαντά χαμογελώντας «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική

με το μυαλό τους».

Ο επόμενος αξιωματούχος που ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαδηλώσεις κατά της
Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, που παρατηρεί προς τον Έλληνα ομόλογό του «φαινόταν δύσκολο απ' έξω» για να πάρει την απάντηση «φανταστείτε από μέσα. Για αυτό ήταν σημαντικό».

Ο διάλογος:

Αλέξης Τσίπρας: «Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας».Εμανουέλ Μακρόν: «Πόσοι συμμετείχαν;»Αλέξης Τσίπρας: «Στις τελευταίες διαδηλώσεις ήταν περίπου 70.000. Όχι 17, 70. Δεν ήταν τόσο ογκώδες»Εμανουέλ Μακρόν: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ;»Αλέξης Τσίπρας: «Ναι νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους»Τζόζεφ Μουσκάτ: «Φαινόταν δύσκολο από έξω»Αλέξης Τσίπρας: «Φανταστείτε από μέσα. Για αυτό ήταν σημαντικό»Τζόζεφ Μουσκάτ: «Εξασφαλίσατε τη θέση σας στην ιστορία»

Το βίντεο από το δελτίο του ΑΝΤ1

ΤσίπραςΜακρόνΚυβέρνησηπρωθυπουργόςδιαδηλώσειςσυμφωνία των ΠρεσπώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα