Τσίπρας προς Αριστερή Πλατφόρμα: Με το σχέδιο της κυβέρνησης ή με αυτούς που θέλουν να την ρίξουν;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διατηρήσει την ενότητα του κόμματος και απευθυνόμενος στους διαφωνούντες τους κάλεσε «να πει ο καθένας πιο σχέδιο υπηρετεί, το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης ή το σχέδιο αυτών που θέλουν να την ρίξουν.»

«Θέλω ορθολογικά να δουν τις επιλογές μας και να μου πουν ποια είναι

η αριστερή επιλογή», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η μια επιλογή είχε ως κριτήριο το συμφέρον της χώρας και των λαϊκών τάξεων και η άλλη ήταν η χρεοκοπία που θα πλήρωναν οι πιο φτωχοί. «Πήγα παντού, στην Ρωσία, την Κίνα, κανείς δεν μου είπε προχώρα σε αυτή επιλογή (την έξοδο από το ευρώ) και θα στηρίξουμε», είπε ο κ. Τσίπρας , ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπήρχαν αποθεματικά για να στηρίξει μια μετάβαση στη δραχμή και κάλεσε τους διαφωνούντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη διάψευση των προσδοκιών του ήταν όταν συνειδητοποίησε το σχέδιο Σόιμπλε από τον Βαρουφάκη, να πάμε συμφωνημένα στην δραχμή, πρόταση που είχε γίνει από τον περασμένο Μάρτιο. «Είπα στην κ. Μέρκελ, ότι αυτό είναι αδιανόητο» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η καγκελάριος απάντησε ότι δεν είναι δικό της σχέδιο.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΑριστερή ΠλατφόρμασχέδιοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα