Τσίπρας: «Πολιτικά ανέντιμοι» όσοι έβαλαν πάνω απ' το εθνικό συμφέρον το κομματικό τους μαγαζί

Πολιτική

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και με ελεύθερη συνείδηση - αψηφώντας τις πιέσεις δηλαδή - να δώσουν καθαρή απάντηση αν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της. Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως έστειλε μηνύματα προς τη ΝΔ αλλά και το Ποτάμι, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Πάνο Καμμένο

κι εξέφρασε το σεβασμό του στον Πάνο Καμμένο για την εξ αρχής καθαρή στάση του στο θέμα τη Συμφωνίας και παρά τη διαφωνάι τους η οποία οδήγησε τον δεύτερο εκτός κυβέρνηση - όπως είπε αυτή δεν ήταν μια αναπόφευκτη επιλογή.

Με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός αφού εξαίρεσε τον Πάνο Καμμένο από εκείνους που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση απέναντι σε όσους μέχρι πρότινος κινούνταν σε αυτό που εδώ και 20 χρόνια θεωρείται εθνική γραμμή για να σώσουν το κομματικό του μαγαζί.

"Σέβομαι" είπε χαρακτηριστικά, "όλους εκείνους που έχουν διαφορετική θέση και άποψη από εμένα στα εθνικά θέματα. Θέση αρχής και θέση συνείδησης. Όχι όμως όσους προσποιούνται, όχι όσους καταφανώς κοροϊδεύουν. Όχι όσους αλλάζουν τη θέση τους με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική τους στρατηγική. Τους τελευταίους τους θεωρώ αγύρτες, αναξιόπιστους, επικίνδυνους για το τόπο".

Τα παραπάνω μπορούν να ερμηνευθούν ως αιχμή όχι μόνο για την ΝΔ αλλά και για το Ποτάμι που τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται να κάνει "νερά" αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ συμφωνεί, προκειμένου να συγκρατήσει τη συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

ΤσίπραςπρωθυπουργόςΣΥΡΙΖΑΒουλήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα