Τσίπρας: Με υπογραφή Μητσοτάκη το δεύτερο lockdown - Πρόταση για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

Πολιτική

 

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί για το θέμα της πανδημίας μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για νέο οριζόντιο λοκντάουν. Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτημα για τον αν χρειάζεται πολιτική συναίνεση αυτή τη στιγμή,  ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια των άλλων πολιτικών αρχηγών δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης ενώ κατέθεσε και την πρόταση για έναν

Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής με συγκεκριμένο πλαίσιο, δηλαδή την ενίσχυση του ΕΣΥ όσο θα διαρκεί η πανδημία και πάγωμα των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων όπως ο πτωχευτικός νόμος και το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ξεκινώντας την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», η οποία τόνισε, «δεν ήταν αναπόφευκτη» καθώς και πως το δεύτερο λοκντάουν φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνιστά δε ομολογία αποτυχίας.

Ειδικότερα ερωτηθείς τι θα έπραττε ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα συγκαλούσε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών «όχι για μια τυπική συνεδρίαση, αλλά για να καθίσουν οι πολιτικές δυνάμεις πάνω σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης τους επόμενους έξι μήνες, σε ένα πλαίσιο δράσης με άξονες την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις και την υλικοτεχνική ενίσχυση του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και την πανδημία. Θα έθετα στην διάθεση των πολιτικών δυνάμεων αυτόο το κοινό σχέδιοκαι την επιλογή γι αυτό το διάστημα ενός υπουργού κοινής αποδοχής και βεβαίως θα δημιουργούσα τις προϋποθέσεις για ένα κλίμα συνεννόησης γι να προχωρήσουμε». Προϋπόθεση είπε για την όποια συνεννόηση είναι ότι αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση θα παγώσει τις αντιλαϊκές της πολιτικές, που βάζουν στο στόχαστρο την ίδια την κοινωνία, δηλαδή να αναστειλεί τον πτωχευτικό νόμο και να παγώσει το σχεδιασμό για την ψήφιση νέων αντιλαϊκών νομοσχεδίων το επόμενο διάστημα. Με αυτές τις προϋποθέσεις επανέλαβε, «εμείς θα βάζαμε πλάτη όπως βάλαμε πλάτη, χωρίς προϋποθέσεις και στην πρώτη φάση. Όμως δεν μπορεί τώρα ο κ. Μητσοτάκης να μα κουνάει και το δάχτυλο ενώ φέρει βαρύτατες ευθύνες».

Αλέξης ΤσίπραςπρωθυπουργόςΚυβέρνησηαντιπολίτευσηΣΥΡΙΖΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα