Τσίπρας: Η μόνη ανισυστημική και τιμωρητική ψήφος, η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ

Το σύνθημα για την τελική ευθεία προς την κάλπη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Αγρίνιο: «Ξεκινάμε τη μάχη των 7 ημερών για την τελική νίκη στις 21 του Μάη» είπε σημειώνοντας πως από την Πλατεία Δημοκρατίας της πόλης «η Δημοκρατία αντεπιτίθεται». Έστειλε επιπλέον το μήνυμα, πως «η μόνη αντισυστημική και η μόνη τιμωρητική ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Εδώ από την πλατεία Δημοκρατίας,

σημείωσε, «η Δημοκρατία αντεπιτίθεται για να ρίξουμε το φαύλο καθεστώς που μας κυβερνάει, για να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της, για να ξαναφέρουμε τη δημοκρατία στην εξουσία και τη δικαιοσύνη παντού».

«Στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας», είπε και «ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή».

«Τιμωρία» στην κάλπη

Αναφέρθηκε τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στο σκάνδαλο των υποκλοπών και σημείωσε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον πρώην υπουργό μεταφορών Κώστα καραμανλή:

«Σήμερα αυτός ο υπουργός των Τεμπών είναι ξανά υποψήφιος με επιλογή Μητσοτάκη για να ξεπλυθεί στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ».

Την επόμενη Κυριακή, είπε, «έχουμε την ευκαιρία στην κάλπη να τιμωρήσουμε αυτούς που 4 χρόνια με την αδιαφορία και την αλαζονεία μας οδήγησαν σε μια κατάσταση οδυνηρή, αλλά και ευκαιρία για μια προοδευτική κυβέρνηση, για να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της να ανορθώσουμε την οικονομία. Δε θα ξεχάσουμε όσα έγιναν αυτή την τετραετία. Δε θα ξεχάσουμε ούτε το έγκλημα των Τεμπών ούτε το βιασμό της Δημοκρατίας με τις παράνομες παρακολουθήσεις».

Ο πρωθυπουργός «ομολόγησε χωρίς ξύλο»

Ειδικότερα όσον αφορά τις υποκλοπές σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «ομολόγησε δίχως ξύλο» ότι η υπόθεση αυτή συνιστά «σκάνδαλο» και έθεσε σειρά από ερωτήματα:

«Αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος, γιατί επί 9 μήνες επικαλείτο το εθνικό απόρρητο; Γιατί εφόσον δεν υπήρξε εθνικός λόγος η Εισαγγελέας η. κ. Βλάχου υπέγραφε παρανόμως τις διατάξεις για να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα ακόμη και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων; Και για ποιο λόγο η κυρία αυτή παραμένει ακόμη στη θέση της πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκη; Τι έκανε ο Εισαγγελέας κ. Ντογιάκος για να εντοπίσει τους δράστες». Κλιμακώνοντας την επίθεση για τις υποκλοπές σημείωσε πως «δεν είναι μόνο σκάνδαλο αλλά και έγκλημα κατά της δημοκρατίας και είναι και κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα». Είναι, συνέχισε «κακούργημα που προσπαθούν να συγκαλύψουν χειραγωγώντας τη Δικαιοσύνη, και τώρα επιχειρούν να ξεπλυθούν για τα ατοπήματά τους με την ψήφο του λαού».

Απευθύνθηκε στους «έντιμους Νεοδημοκράτες», λέγοντας, «έχουμε ιδεολογικές διαφορές αλλά πιστεύω ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των συντηρητικών πολιτών είναι έντιμοι και αισθάνονται ντροπή για την οικογένεια που μας κυβερνά και διοικεί το κόμμα τους, για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το βιασμό της Δημοκρατίας». Είναι φανερό πρόσθεσε, «ο κ.Μητσοτάκης θέλει να ξεπλυθεί με την ψήφο σας, θα τον ξεπλύνετε; Θα γίνεται συνένοχοι στον βιασμό της Δημοκρατίας, θα δώσετε λευκή επιταγή»;

Είπε επίσης πως είναι φανερό και ότι «φως και κάθαρση δεν πρόκειται να υπάρξει αν ο Μητσοτάκης δεν πληρώσει το τίμημα, αν δεν ηττηθεί στις εκλογές της 21ης Μάη».

Το μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη

Σε αυτό το σημείο, στράφηκε και προς τον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να του απευθύνει το ερώτημα: «Πώς θα οδηγηθούν οι υπαίτιοι του παρακράτους στη φυλακή όπως ζήτησε; Πώς γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε αυτόν που σας παρακολουθούσε για να σας ελέγχει και σε μια κυβέρνηση που θα θέσει προ των ευθυνών τους τους υπαίτιους»;

Ακολούθως, αναφέρθηκε στη διαμάχη για τα συνθήματα: «Θέλω να θυμίσω σε όσους θεωρούν ότι έχουν την αποκλειστική ιδιοκτησία της παρακαταθήκης και των συνθημάτων της δημοκρατικής παράταξης αλλά και του ίδιου του μεγάλου ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε ποτέ διμέτωπο, δεν είχε ποτέ μέτωπο στις προοδευτικές δυνάμεις, ένα ήταν το μέτωπο η δεξιά». Γι’ αυτό, είπε, «κι εμείς, εγώ προσωπικά ένα μόνο μέτωπο έχω, τη χειρότερη δεξιά που είχε ο τόπος», τη δεξιά του Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε «απλώνω το χέρι σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και όλους τους πολίτες και του ρωτώ: “Ποιο είναι το κρίσιμο διακύβευμα αυτής της μάχης;” Να μην είναι ο κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στις 22 του Μάη για να φέρουμε την αλλαγή, να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της να φέρουμε την ελπίδα στους νέους και τις νέες, αυτό είναι το δικό μας όραμα και θα γίνει πράξη με την ψήφο του ελληνικού λαού την επόμενη Κυριακή».

Τα έργα Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και προνομιούχων

Επανερχόμενος στα έργα και της ημέρες της κυβέρνησης ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μην νοιάζεται για τους πολλούς, όμως «νοιάζεται για κάποιους λίγους και ισχυρούς προνομιούχους».

«Δεν είναι τυχαίο», υπογράμμισε «που πριν λίγες μέρες είδε τη δημοσιότητα ένα βίντεο με έναν εργοδότη δίπλα από τον υπουργό Αναπτύξεως  να απειλεί και να εκβιάζει τους εργαζόμενους ότι αν δεν ψηφίσουν τη ΝΔ και ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα απολυθούν. Ο άνθρωπος αυτό έχει τα δίκια του διότι αν πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ την άλλη Κυριακή θα του κοπεί το εύκολο χρήμα από το δημόσιο ταμείο που έπαιρνε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Και συνέχισε: «Αισχροκέρδεια δισεκατομμυρίων, ουρανοκατέβατα κέρδη, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των νοσοκομείων, του νερού, διανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε μεγάλους ομίλους. Γαλάζιες ακρίδες, έτσι ονομάστηκε η εφόρμηση των κομματικών στελεχών στο δημόσιο χρήμα και τις δημόσιες θέσεις».

Επανέλαβε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «νοιάζεται για λίγους και προνομιούχους» και παρέθεσε μερικά ακόμη δεδομένα: «15 εισηγμένες με πάνω από 1 δις κέρδη η καθεμιά, ρεκόρ κερδοφορίας 20ετίας, έργο του Μητσοτάκη είναι και αυτό την ώρα που τα νοικοκυριά δε μπορούν να βγάλουν την Τρίτη εβδομάδα το μήνα».

Και αυτοί, είπε, «νοιάζονται να κερδίσει μια ακόμη τετραετία, που θα μεταφραστεί σε κέρδος για τους ίδιους, τον στηρίζουν γιατί τους διαθέτει τα ταμεία του κράτους».

Το αισιόδοξο μήνυμα του νέου ψηφοφόρου

Αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε με νέο ψηφοφόρο ο οποίος του είπε πως πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει διότι ο ίδιος και όλοι οι φίλοι του θα τον ψηφίσουν. «Παίρνω αυτή την απάντηση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «όχι μόνο ως μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και ως βαριά ευθύνη».

Αναφέρθηκε σε ένα ακόμη γνωστό σύνθημα λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγες οικογένειες που μας κυβερνάνε, η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες».

Και εξήγησε: «Τα συνθήματα αυτά, είναι η κοινή μας παρακαταθήκη, δεν τα λέμε όμως για να μηρυκάσουμε τις δόξες του παρελθόντος αλλά γιατί τα έχει κάνει επίκαιρα η δεξιά του Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη Μπελέρη: Την παρέμβαση των ΗΠΑ ζητούν οι Ελληνοαμερικανοί

Τσαπανίδου για Μητσοτάκη: Επιμένει να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Αλβανία: Φτάνουν με πούλμαν από την Ελλάδα για να ψηφίσουν (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,tsipras, syriza ps