Τσίπρας από Πύργο: Ήττα Μητσοτάκη σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Το μήνυμα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ήττα του Μητσοτάκη και είναι προϋπόθεση για την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα φέρει μια νέα εποχή στη χώρα, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ,

στον Πύργο Ηλείας. Επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι αλλαγές που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γίνουν πράξη με ισχυρές πλειοψηφικές κυβερνήσεις, που είναι σταθερές καθώς απολαμβάνουν ευρύτατη λαϊκή αποδοχή.

«Αυξησεις στους μισθούς, μειώσεις στις τιμές, ρύθμιση στο χρέος και ένα δίκαιο αποτελεσματικό δημοκρατικό κράτος».

Επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για «καθεστώς» και «Αγία Οικογένεια», και τονίζοντας πως όσο η αντίπαλη πλευρά και να πετά λάσπη για να πείσει ότι «όλοι ίδιοι είναι» ο ΣΥΡΙΖΑ, θα απαντάει με πρόγραμμα και προτάσεις και θα ζητά αντιπαράθεση για τα ουσιώδη – γι’ αυτό ζήτησε εκ νέου ντιμπέιτ.

Αναφέρθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, καλώντας το ακροατήριο να δυσπιστεί σε όσα λέγονται από αυτή την πλευρά προεκλογικά, σε αυτούς που «βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο», μας λένε «δε θα πάμε με τον έναν, δε θα πάμε με τον άλλο», θέτουν όρους για τα πρόσωπα, κλπ. «Μην του ακούτε» είπε, γιατί, ανάμεσα στην προεκλογική περίοδο και τη μετεκλογική περίοδο μεσολαβεί ένα κορυφαίο γεγονός, η λαϊκή ετυμηγορία, όπου οι πολίτες παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Πρόγραμμα αντί για λάσπη

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις πιο πρόσφατες προγραμματικές παρουσιάσεις, για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τη μία, και για την ασφάλεια στις μεταφορές και τις δημόσιες υποδομές από την άλλη. Παράλληλα θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταθέσει προτάσεις για την ακρίβεια, για το νέο ΕΣΥ, για την στεγαστική πολιτική. Υπογράμμισε πως το πρόγραμμά του «δεν είναι επεξεργασίες του γραφείου», αντιθέτως, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι της κοινωνίας «όλες οι θέσεις και οι προτάσεις μας, έχουν διαμορφωθεί σε καθημερινό διάλογο με την κοινωνία και τις ανάγκες της».

Στην ομιλία του σημείωσε πως ο κόσμος σε όλη την χώρα στέλνει το μήνυμα «ως εδώ», ενώ έβαλε τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα στηρίγματά της και από την άλλη τον απλό κόσμο, περιγράφοντας ταυτόχρονα το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα είπε, δεν είναι αυτή και δεν είναι αυτοί». Η Ελλάδα, είπε, είναι «ο κόσμος του μόχθου, της προκοπής και της δικαιοσύνης», είναι «οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έσωζαν ζωές, μέσα στην πανδημία», είναι «οι πάππου προς πάππου αγρότες που επιμένουν να δουλεύουν τη γη», είναι οι νέες μητέρες, οι έμποροι και καταστηματάρχες, οι επιστήμονες μας στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας και του εξωτερικού, οι μαθητές «που κάνουν αυτές τις μέρες όνειρα μέσα στο άγχος, λίγο πριν τις πανελλαδικές», οι νέοι και οι νέες «που φεύγουν για σεζόν στα νησιά, για να δουλέψουν ήλιο με ήλιο και να μπορέσουν να βγάλουν το χειμώνα», οι παππούδες και οι γιαγιάδες «που βγάζουν από το υστέρημα τους για να στηρίξουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους».

Αυτοί, επανέλαβε, είναι η Ελλάδα, «δεν είναι οι Πάτσηδες και οι Παπαθανάσηδες, τα γαλάζια γκόλντεν μπόυς, οι πρίγκηπες και οι γόνοι που μας κυβερνάνε».

Το δίλημμα των εκλογών: Αλλαγή ή Μητσοτάκης

Όσο για το δίλημμα των εκλογών είπε, «δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία» αλλά είναι «Αλήθεια ή συγκάλυψη, εντιμότητα, ή διαφθορά, δικαιοσύνη ή αδικία, Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία, είναι τέλος, «Αλλαγή ή Μητσοτάκης». Εξέφρασε δε την αισιοδοξία πως «ο λαός μας θα απαντήσει συντριπτικά: Αλήθεια, εντιμότητα, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία», με νίκη ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Πρόγραμμα ρεαλιστικό αλλά και συγκρουσιακό με τα συμφέροντα»

Παρουσιάζοντας τον κορμό του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μέσα από το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού» σημείωσε πως αυτό που επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να φέρει ένα κράτος, ισχυρό, δίκαιο και αποτελεσματικό, «όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία», να επαναφέρει την οικονομία σε ράγες βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, να επαναφέρει την κοινωνική προστασία.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει την ωριμότητα και την εμπειρία, να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ένα πρόγραμμα «ρεαλιστικό», «άμεσα εφαρμόσιμο», αλλά και «συγκρουσιακό με τα συμφέροντα». «Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε» τόνισε.

Υπογράμμισε πως το Εθνικό Σχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να «συνυπογράψει» προβλέπει πρώτα απ’ όλα, ότι η προοδευτική κυβέρνηση, «από τις πρώτες μέρες της θητείας της, θα καταργήσει τις ρυθμίσεις και τους νόμους της Δεξιάς, που επιβάλλουν καθεστώς αδικίας». Και στη συνέχεια θα προχωρήσει στις αναγκαίες θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις για να φέρουμε ξανά στον τόπο τη δικαιοσύνη παντού.

Δικαιοσύνη για την κοινωνία σημαίνει:

Άμεσα και δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια.

· Κρατικοποίηση της ΔΕΗ και απαλλαγή της από τους αρίστους που την έχουν μετατρέψει σε εργαλείο κερδοσκοπίας.

· Επιβολή πλαφόν στην τιμή χονδρικής και λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας

· Διατίμηση στη λιανική φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών.

Δικαιοσύνη για την εργασία σημαίνει:

· Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο

· Αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10 %, από τον πρώτο χρόνο

· Θέσπιση μηχανισμού ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

· Επαναφορά του οχτάωρου και ριζικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς υπέρ των εργαζομένων

Δικαιοσύνη για την οικονομία σημαίνει:

· Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι)

· Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

· Μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της ΕΕ

· Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

· Δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.

Δικαιοσύνη για τις συντάξεις σημαίνει:

· Επιστροφή όλων των αναδρομικών τους σε 3 ετήσιες δόσεις

· Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019

· Αύξηση των συντάξεων όπως ορίζει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ

· Αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργούνται από την προσωπική διαφορά

· Κατάργηση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης

Δικαιοσύνη για τις μητέρες σημαίνει:

· Αύξηση και μετατροπή του επιδόματος παιδιού σε επίδομα μητέρας. Και χορήγησή του στη μητέρα από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 έτη ανεξαρτήτως σπουδών.

· Ειδική άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες

· Βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά

Δικαιοσύνη για τα νέα ζευγάρια σημαίνει:

· Προσιτή κατοικία με χαμηλά ενοίκια μέσα από τη δημιουργία τράπεζας στέγης και τον έλεγχο του Airbnb

· Διπλασιασμός του επιδόματος ενοικίου

Δικαιοσύνη για την Υγεία σημαίνει:

· Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 σε βάθος τριετίας

· Μονιμοποίηση του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή

· Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.

· Αναδιαμόρφωση μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ και κίνητρα για την ένταξη νεών γιατρών στο ΕΣΥ.

Δικαιοσύνη για την Παιδεία σημαίνει:

· 20.000 διορισμοί μόνιμων δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βάθος τετραετίας.

· Διπλασιασμός της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια και του αριθμού των μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας.

· Δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα.

· Επαναφορά λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών

· Αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ με κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης και δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις σχολές χαμηλής ζήτησης.

Δικαιοσύνη για το κράτος σημαίνει:

· Αντικατάσταση του επιτελικού κράτους με ένα δημοκρατικό, αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος.

· Με δομές αξιοκρατίας και διαφάνειας.

· Με δραστικό περιορισμό των μετακλητών και των απευθείας αναθέσεων

· Ολική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, διαφανή και δημοκρατική λειτουργία και επαναφορά της στον ιδρυτικό της σκοπό, δηλαδή την εθνική ασφάλεια και τη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

· Αναδιοργάνωση, εκδημοκρατισμός και κάθαρση της Ελληνικής Αστυνομίας από τους επίορκους αστυνομικούς.

· Έμπρακτη στήριξη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα έλεγχος όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αποφασίστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια.

· Παιχνίδια με την άμυνα της χώρας δε θα ανεχτούμε.

Δικαιοσύνη για τον Πολιτισμό σημαίνει :

· Προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας

· Συλλογικές συμβάσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας στο χώρο του πολιτισμού.

· Ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών και δημιουργία δημόσιας ανώτατης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Δικαιοσύνη για τη Δικαιοσύνη σημαίνει:

· Ενίσχυση των λειτουργών της και της ανεξαρτησίας τους.

· Επιτάχυνση της απονομής της, ψηφιοποίηση και βελτίωση των υποδομών της.

· Κόψιμο του ομφάλιου λώρου ανάμεσα στη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία.

Δικαιοσύνη για την Ηλεία σημαίνει:

· ενίσχυση των Νοσοκομείων του νομού με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

· επαναλειτουργία των σχολών που έκλεισαν με το έτσι θέλω το 2019.

· πλάνο για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

· στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, με προτεραιότητα την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου.

· να προχωρήσουν οι εργασίες για τον εκσυγχρονισμό του φράγματος Πηνειού καθώς και του εκσυγχρονισμού Υφιστάμενων Εγκαταστάσεων και Δικτύων Υποδομών Περιοχής Λίμνης Καϊάφα που ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σε ράγες υλοποίησης και σήμερα ο ανάδοχος του έργου έχει καταθέσει αίτηση διάλυσης της σύμβασης, με την αιτιολογία της συσσώρευσης ανεξόφλητων λογαριασμών από μέρους της Πολιτείας.

· τέλος στις παλινωδίες στα έργα των οδικών αξόνων «Πάτρα-Πύργος», «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», και «Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη».

· άμεση λύση για τα δάνεια των πυρόπληκτων του 2007, για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει τη δυνατότητα ρύθμισης και παρ’ όλα αυτά οι τράπεζες αρνήθηκαν και συνεχίζουν να αρνούνται κάθε προσπάθεια ρύθμισης.

Κλείνοντας, μεταξύ άλλων, επέστησε την προσοχή στις εκλογές της απλής αναλογικής λέγοντας πως «απλή αναλογική δε σημαίνει διαμαρτυρία, γιατί η διαμαρτυρία δε θα στείλει το βόλι στον στόχο».

Σημείωσε επίσης, πως η δικαιοσύνη «δεν είναι για μας σημαία ευκαιρίας» ή «αναλώσιμο προεκλογικής χρήσης», αλλά είναι ταυτισμένη με την Αριστερά και η Δημοκρατική Παράταξη σε αυτόν το τόπο. «Στεκόμαστε» είπε, «με καθαρό μέτωπο, καθαρά χέρια, και καθαρό μητρώο», καλώντας τη δημοκρατική Ελλάδα «όχι να μας εξουσιοδοτήσει εν λευκώ στην πορεία της αλλαγής και της δικαιοσύνης», αλλά «να πάρουμε μαζί αυτό το δρόμο».

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το «θέλουν νεκρό» ο Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για… «τεχνητό διχασμό» (Videos)

Εκλογές 2023: Η προθεσμία στις αιτήσεις για τους απόδημους Έλληνες

Βουλή: Κατατέθηκε η νέα τροπολογία για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη – Τι προβλέπει

Keywords
τσιπρας, σημαίνει, συριζα, ηττα, νικη, σημαίνει, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, για μας, νέα, χρεος, ελλαδα, πανελλαδικες 2012, δίλημμα, δεη, ΦΠΑ, εφκ, επιδομα, τραπεζες, μισθολογιο, δεπ, αει, ευπ, ολυμπια, λύση, εκλογες, κασιδιαρης, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, βουλη, αυξηση φπα, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, μπλοκα αγροτων, επιδομα παιδιου, ξανα, κοινωνια, ηλεια, αλέξης τσίπρας, αδεια, αιτηση, αφορολογητο, βυτινα, δανεια, δημοκρατια, δωρεαν, εθνικη, εν λευκω, εργασια, ευπ, κοντρα, μητερα, νησια, οικονομια, ονειρα, παιχνιδια, προγραμμα, σημερινη, σχολες, τα νεα, τυχη, υγεια, αγχος, αδικια, αει, αυξηση, αισιοδοξια, αιτησεις, αμυνα, απλα, γεγονος, γιατροι, δεπ, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δίλημμα, δωσει, ευρω, ειπε, εργα, εποχη, ετη, εφκ, ζευγαρια, ζητα, εμποροι, θυμισε, ομιλια, κυβερνηση, κομμα, κοψιμο, λειτουργια, λύση, λογο, μειωση, νερο, νικο, ωριμοτητα, παιδια, παμε, προγραμματα, ρυθμισεις, ρυθμιση, σεζον, συνεχεια, συγκεντρωση, σχεδιο, τιμη, τρια, φορα, ασφαλεια, εθνικο, για μας, χωρα, κομματι, μπροστα, σημαια, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα