«Τρόμος στον αέρα» για επιβάτες σε πτήση στον Ατλαντικό: Χτύπησαν στο ταβάνι (Photos)

Πανικό στους επιβάτες προκάλεσαν οι αναταράξεις, στην πτήση Μαδρίτη – Μπουένος Άιρες, με πολλούς εξ’ αυτών να τραυματίζονται στο κεφάλι.

Σκηνές τρόμου έζησαν οι επιβάτες του Airbus A330 της Aerolíneas Argentinas που εκτελούσε την πτήση Μαδρίτη – Μπουένος Άιρες, καθώς οι αναταράξεις πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό όσων δεν φορούσαν ζώνη, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές στο εσωτερικό της καμπίνας.

Cierren Aerolíneas Argentinas, cueva de ladris y ñoquis,

YA! pic.twitter.com/VARAYFpbkX

— Winston (@Winston_Dunhill) October 19, 2022

Αναλυτικότερα, η πτήση της Aerolíneas Argentinas απογειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (18/10) από τη Μαδρίτη με προορισμό το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, μεταφέροντας 271 επιβάτες και 13 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με την Daily Mail, περίπου στην μέση της 12ωρης πτήσης (με το αεροσκάφος να βρίσκεται πάνω από τον Ατλαντικό) άρχισαν οι αναταράξεις.

Μπορεί να είχε γίνει σχετική ανακοίνωση και οι φωτεινές ενδείξεις για τις ζώνες ασφαλείας να ήταν αναμμένες, αλλά μερικοί επιβάτες δεν τις είχαν δέσει με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν να τις φορέσουν την τελευταία στιγμή. Όμως δεν πρόλαβαν, με χτυπώντας το κεφάλι τους στην οροφή. Οι χώροι των χειραποσκευών άνοιξαν και τα πράγματα έπεσαν στον διάδρομο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός μέσα στην καμπίνα.

Forte turbulência a bordo de um Airbus A330-200 da Aerolíneas Argentinas fere doze passageiros
No passado dia 18 de outubro, um Airbus A330-200 da Aerolineas Argentinas (com registo LV-FVH) operou o voo AR1133 entre Madrid e Buenos Aires. pic.twitter.com/Md9GbVN6UT

— AVIAÇÃO TV (@aviacaotv) October 20, 2022

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάνω από 12 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ τρία εξ’ αυτών μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Περίπου 4 ώρες μετά τις αναταράξεις, η πτήση έφτασε στον προορισμό της (το Μπουένος Άιρες) με έναν από τους επιβάτες, τον Αντριαν Τόρες, να μιλά στην εφημερίδα El Pais λέγοντας:

«Πετούσαμε περίπου επτά ώρες και σχεδόν όλοι μας κοιμηθήκαμε, επειδή εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν τρεις τα ξημερώματα στην Ισπανία. Το αεροπλάνο άρχισε να τραντάζεται πολύ και είπα στους διπλανους μου, “πολλές αναταράξεις, προσδεθείτε”. Καθώς έψαχνα τη ζώνη ασφαλείας μου, το αεροπλάνο αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις».

Διαβάστε επίσης:

Μεξικό: Ισχυρή έκρηξη από σύγκρουση βυτιοφόρου με αμαξοστοιχία – Καταστράφηκαν 15 σπίτια (Videos)

Ο πυρηνικός εφιάλτης είναι εδώ – Προσομοιωτής δείχνει τι θα συμβεί αν ο Πούτιν πατήσει το κουμπί (Video)

Τζόρτζια Μελόνι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας – Σχηματίστηκε κυβέρνηση (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα