Τρόμος στο Βερολίνο: Ένας νεκρός και 8 τραυματίες από την «τρελή» πορεία ΙΧ – «Ξύπνησαν» μνήμες του 2016 (photos/video)

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρικό δρόμο του Βερολίνου.

Ο οδηγός συνελήφθη ωστόσο τα αίτια παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

At least 30 people are injured after a car smashed into a crowd in Berlin https://t.co/mobdcmheuX

LBC News (@LBCNews) June 8, 2022«Τρελή» πορεία

Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο, μάρκας Renault Clio, ξέφυγε από την πορεία του σε κάθετο δρόμο της Tauentzienstrasse, ενός από τους πλέον πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του δυτικού Βερολίνου, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, έπεσε πάνω στο πλήθος, συνέχισε την πορεία του για ακόμη 200 μέτρα και κατέληξε στη βιτρίνα πολυκαταστήματος καλλυντικών.

Sanitäter versorgen Verletzte am #Kurfürstendamm Ecke Rankestrasse in #Berlin. Ein Auto fuhr in die Menge, mindestens eine tote Person pic.twitter.com/pVR8pC2vns

— Joachim Fahrun (@JoachimFahrun) June 8, 2022

Περαστικοί συνέλαβαν αμέσως τον οδηγό του αυτοκινήτου και τον παρέδωσαν στην αστυνομία, αλλά είναι ακόμη άγνωστο εάν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια ή για τροχαίο δυστύχημα ή ακόμη και αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα υγείας του οδηγού, όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Rettungskräfte versorgen Verletzte am #Kurfürstendamm in #Berlin pic.twitter.com/WpY153xHHq

— Joachim Fahrun (@JoachimFahrun) June 8, 2022

Το σημείο του δυστυχήματος ένα πολύ κεντρικό με πολλούς πεζούς, καταστήματα και πολλές στάσεις λεωφορείων και του υπόγειου μετρό. Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία, που είναι παρούσα στο σημείο με τουλάχιστον 160 άνδρες και γυναίκες. Στο σημείο έσπευσαν ακόμη άνδρες της πυροσβεστικής, πολλά ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών, αλλά και ένα ελικόπτερο του γερμανικού ΕΚΑΒ που μετέφερε συνεχώς τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία.

#BREAKING A vehicle hit a crowd of people in Berlin, injuring at least 10 people pic.twitter.com/BcUBcJ69Kn

Guy Elster (@guyelster) June 8, 2022«Ξύπνησαν» μνήμες

Στην ίδια περιοχή τον Δεκέμβριο του 2016 είχε πραγματοποιηθεί τρομοκρατική ενέργεια, με φορτηγό να πέφτει πάνω στο πλήθος που βρισκόταν σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, προκαλώντας τον θάνατο 13 ανθρώπων.

Τότε ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, είχε καταλάβει ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω στον κόσμο…

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: 42χρονη ομολόγησε πως εκπαίδευε γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία – Τι ποινή αντιμετωπίζει (videos)

Συγκλονιστικός Μάθιου Μακόναχι για το μακελειό στο Τέξας: «Να ρίξουμε μια ειλικρινή ματιά στον καθρέφτη» (Video)

Είχε το νου του στο στοματικό σεξ που του έκανε η συνοδηγός του και τράκαρε (Photo/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα