Τρόμος στη Γαλλία: Είναι το EURO στόχος τζιχαντιστών; (Photos)

ΑΘΛΗΤΙΚAΚΟΣΜΟΣ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» ότι ένας εκ των συλληφθέντων για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες ομολόγησε σχέδιο για χτύπημα στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο αρχίζει στις 10 Ιουνίου στη Γαλλία.

Ο

31χρονος Μοχάμεντ Αμπρινί, ο διαβόητος «άνθρωπος με το καπέλο», ο οποίος συνελήφθη για τα χτυπήματα στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ της βελγικής πρωτεύουσας, κατά την ανάκρισή του αποκάλυψε ότι υπήρχε έτοιμο σχέδιο του ισλαμικού κράτους (ISIS) για τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του EURO. Ο Αμπρινί ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς την επίθεση είχαν αναλάβει να οργανώσουν άλλοι.

Πριν από μερικές ημέρες, ήταν η σειρά της γερμανικής εφημερίδας «Bild» για αποκαλύψεις. Έφερε στο φως έκθεση της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, που φέρεται να προειδοποιεί για επίθεση Ισλαμιστών στην διάρκεια των αγώνων.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο στόχαστρο μπορούν να βρεθούν ακόμα και αποστολές εθνικών ομάδων! «Μια επιτυχής επίθεση εναντίον εθνικών ομάδων εθνών -«σταυροφόρων», μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, θα είχε ιδιαίτερη συμβολική σημασία» αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία σημειώνεται ως παιχνίδι υψηλού κίνδυνο το εναρκτήριο της διοργάνωσης, στο οποίο οι οικοδεσπότες θα αντιμετωπίσουν τη Ρουμανία.

Καθησυχαστικός δεν είναι ούτε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για τρομοσενάρια κάποιον ευφάνταστων, αλλά για πραγματικό κίνδυνο. «Είναι ένα γεγονός που αποτελεί ελκυστικό στόχο για τους τζιχαντιστές τρομοκράτες. Είναι ανησυχητικά εύκολο να επιτεθούν σε στόχους όπως καφέ, εστιατόρια ή χώροι στους οποίους θα είναι μαζικά συγκεντρωμένοι οι φίλαθλου. Είναι απολύτως αναγκαίο να ενισχύσουμε τις αντιτρομοκρατικές δυνάμεις για να είναι έτοιμες για τα νέα τρομοκρατικά σενάρια, όπως συνέβη στο Μπατακλάν, στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο» δήλωσε ο Γουέινραιτ στη γερμανική εφημερίδα, «Die Welt».

«Σαφώς, η Γαλλία είναι η χώρα που απειλείται περισσότερο, γνωρίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει νέες επιθέσεις. Στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα το Ισλαμικό Κράτος, θα προσπαθήσει να χτυπήσει όσο πιο σύντομα και όσο πιο δυνατά γίνεται: η οργάνωση δέχεται πλήγματα στο πεδίο της μάχης και θέλει να εκδικηθεί» είναι η διόλου καθησυχαστική άποψη του επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών (DGSI), Πατρίκ Καλβάρ.

Οι γαλλικές αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το γεγονός, όμως, ότι οι αγώνες δεν θα γίνουν μόνο σε μια πόλη, αλλά θα φιλοξενηθούν σε πολλές (Λιλ, Λανς, Παρίσι, Μπορντό, Τουλούζη, Μασσαλία, Νίκαια, Σεντ-Ετιέν, Λιόν), κάτι που συνεπάγεται και διασπορά δυνάμεων ασφαλείας αυτόματα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος σε όσους θελήσουν να χτυπήσουν. Θα το κάνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο σε μια διοργάνωση στην οποία θα είναι στραμμένη η προσοχή όλου του πλανήτη.

Εξάλλου, τον περασμένο Νοέμβριο στο μακελειό του Παρισιού, όλα άρχισαν από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Τρομοκράτης προσπάθησε να εισέλθει στο «Σταντ Ντε Φρανς» την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Γερμανία.

Πηγή: SDNA

τρομοκρατικό χτύπημαeuroΓαλλίαΒέλγιοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα