Τρόμος στη Φλόριντα - Πυροβολισμοί στο διεθνές αεροδρόμιο - Τουλάχιστον πέντε νεκροί, συνελήφθη ο 20χρονος δράστης

Μπλούζα με θέμα τον «Πόλεμο των Άστρων» φορούσε ο «σιωπηλός» ένοπλος - Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο στο διεθνές αεροδρόμιο στη Φλόριντα. Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τους πυροβολισμούς.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε πανικός με πολίτες να προσπαθούν να μην βρεθούν στα πυρά του δράστη κι επιβάτες να τρέχουν πίσω στα αεροπλάνα από τα οποία είχαν αποβιβαστεί λίγο πριν.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης

- απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. Το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα παραλαβής των αποσκευών, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί και 13 τραυματίες από το περιστατικό που έγινε ανάμεσα στους τερματικούς 2 και 3, ενώ οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο δράστης που φορούσε μια μπλούζα με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων άνοιξε πυρ σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, προτού αστυνομικοί τον συλλάβουν και τον θέσουν υπό κράτηση, γνωστοποίησαν οι αρχές και περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, δεν φέρεται να είπε τίποτα την ώρα του περιστατικού, ενώ τον πυροβόλησαν αστυνομικοί καθώς επιχειρούσε να γεμίσει εκ νέου το όπλο του, μετέδωσε το MSNBC, επικαλούμενο μαρτυρίες.

Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν "σιωπηλό άνδρα" που "πυροβολούσε εναντίον μας", την ώρα που "οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους".

"Έσκυψα και άρχισα να προσεύχομαι" τόνισε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

"Δεν είπε τίποτα, ήταν σιωπηλός όλη την ώρα, δεν φώναξε τίποτα" είπε από την πλευρά του ο Μαρκ Λία, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.55 τοπική ώρα (19.55 ώρα Ελλάδας).

Από το διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, περνούν πολλοί τουρίστες που ταξιδεύουν σε κρουαζιέρες ή που μεταβαίνουν σε κάποια χώρα της Καραϊβικής.

Το κίνητρο της επίθεσης είναι προς το παρόν άγνωστο, υπογράμμισε η Μπάρμπαρα Σέριφ, τοπική αξιωματούχος.

Ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άρι Φλέιτσερ, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο, έγραψε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και όλοι τρέχουν, ενώ αργότερα ότι όλα πλέον είναι ήρεμα, όμως η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να βγει από το αεροδρόμιο.

Το διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντέιλ βρίσκεται 34 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Μαϊάμι.

ΦλόρινταπυροβολισμοίαεροδρόμιοένοπλοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα