Τρομοκρατημένοι 2 στους 3 Αμερικανούς από το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος ο Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλτ Τραμπ καταλαμβάνει την ισχυρότερη θέση μέχρι σήμερα, στη μάχη διαδοχής για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων αλλά ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να κερδίσει την κούρσα διαδοχής και να εκλεγεί πρόεδρος ανησυχεί ή τρομοκρατεί δύο στους τρεις Αμερικανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδα New York Times.

Η δημοσκόπηση

έγινε πριν τις δηλώσεις του Τραμπ την περασμένη Δευτέρα για την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ που προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του συνυποψηφίου της για το χρίσμα των δημοκρατικών Bernie Sanders, με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων.

Η πιθανότητα να κερδίσει η Κλίντον τις εκλογές ικανοποιεί περισσότερους Αμερικανούς σε σχέση με την πιθανότητα νίκης του Τραμπ, αλλά η διαφορά δεν είναι μεγάλη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει το 35% των ψηφοφόρων του ρεπουμπλικανικού κόμματος με τον δεύτερο Τεντ Κρουζ να βρίσκεται στο 16% και τον Μπεν Κάρσον με 13%.

Τέλος συνολικά δύο στους τρεις ψηφοφόρους εξέφρασαν την ανησυχία τους για το τι θα συμβεί εάν κερδίσει τις εκλογές ο Τραμπ.

ΤραμπδημοσκόπησηΗΠΑΚλίντονHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα