Τρίτη -και φαρμακερή- για τη Μέι: Απορρίφθηκε ξανά το σχέδιο για το Brexit - Έκτακτη σύνοδος της ΕΕ

Πιο πιθανή από ποτέ η έξοδος χωρίς συμφωνία - "Βουτιά" για τη λίραΚΟΣΜΟΣ

Απορρίφθηκε, για τρίτη φορά, το σχέδιο της Μέι για συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πλέον, και εν αναμονή της αντίδρασης της ΕΕ, ένα no deal Brexit φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει την υποστήριξη των «ανταρτών» του κόμματός της στο σχέδιό της, η Μέι είχε δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που το σχέδιό της για συντεταγμένη αποχώρηση από την ΕΕ εγκρινόταν, η ίδια θα αποχωρούσε από την πρωθυπουργία.

Έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 Μαρτίου απαντά η ΕΕ. Λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν για να συζητήσουν τη στάση τους, με το no deal Brexit να φαντάζει πλέον ως το πιθανότερο σενάριο.

Περιθώριο μέχρι τις 12 Απριλίου

Νωρίτερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, είχε δηλώσει ότι, σε περίπτωση απόρριψης του σχεδίου της Μέι, η Βρετανία θα χρειαστεί να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θέλει να κάνει αναφορικά με το Brexit έως τις 12 Απριλίου.

Σε ομιλία του στη Βαρσοβία, ο Μπαρνιέ ξεκαθάρισε ότι η προθεσμία που έδωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την περασμένη εβδομάδα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης εκπνέει στο τέλος της σημερινής ημέρας. Εάν χαθεί η προθεσμία, οι ηγέτες έχουν πει στη Βρετανία ότι έχει περιθώριο έως τις 12 Απριλίου για να προτείνει κάποια άλλη στρατηγική.

Η προοπτική να αποχωρήσει η Βρετανία χωρίς μια συμφωνία που να καθιστά ήπια την αποχώρησή της δεν είναι η επιλογή που προτιμά η ΕΕ, δήλωνε ο Μπαρνιέ, αλλά φαίνεται να γίνεται πιθανότερη.

"Βουτιά" για τη λίρα

Απότομη πτώση σημείωσε η λίρα Αγγλίας αμέσως μετά το νέο αδιέξοδο στο Brexit, που σηματοδότησε η απόρριψη της πρότασης Μέι.

Τερέζα ΜέιBrexitσυμφωνίααπόρριψηΚοινοβούλιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα