Τρεις εύκολες ασκήσεις για να μειώσετε τον πόνο στον αυχένα και την ωμοπλάτη (Photos)

ΥΓΕΙΑ

 

Οι πολλές ώρες εργασίας και προσήλωσης μπροστά στον υπολογιστή ή το κινητό έχουν σαν αποτέλεσμα μια έξαρση στα μυοσκελετικά προβλήματα που σχετίζονται με μηχανικές επιβαρύνσεις που δέχεται ο αυχένας κυρίως από κακή παρατεταμένη στάση.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σφιγμένους ανελαστικούς μύες λόγο της μη ισορροπημένης κατανομής βάρους στη σπονδυλική στήλη. Η κόπωση και η ένταση της εργασίας δημιουργεί κουρασμένους και αδύναμους μύες λόγω υπερβολικής χρήσης.

Άτομα λοιπόν που κάνουν εντατική δουλειά στον υπολογιστή, οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνη που έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα στην πλάτη και στον αυχένα επηρεάζονται περισσότερο.

Παρακάτω σας δείχνουμε 3 εύκολες ασκήσεις για να μειώσετε τον πόνο. Αυτές τις ασκήσεις μπορείτε να τις κάνεις αρκετές φορές μέσα στην ημέρα μέχρι να δείτε πως ανακουφίζεστε!

Dowel Rockback Thoracic Extension

Θα χρειαστείς ένα κοντάρι σκούπας για αυτή την άσκηση.

Τοποθετούμε μπροστά από τον καναπέ με τα γόνατα στο πάτωμα στο άνοιγμα της λεκάνηςΚράτησε το κοντάρι με λαβή προς τα μέσα στο άνοιγμα των ώμων (βλέπε εικ.)Τοποθέτησε τους αγκώνες πάνω στον καναπέΣπρώξε τον θώρακα προς το πάτωμα (ακλουθεί και το κεφάλι) έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λόρδωσηΚράτησε την λόρδωση για μερικά δευτερόλεπτα και έλα πάλι στην αρχική θέση. Συνέχισε για όσο σε ανακουφίζει.

Shoulder Flexion with Dowel

Ξάπλωσε σε ένα κρεβάτι ή καναπέ σε πρηνή θέση με το κεφάλι έξω από αυτόΚράτησε το κοντάρι με τα χέρια σου αυτή τη φορά από τις δύο άκρεςΣήκωσε τα χέρια έτσι ώστε να ευθυγραμμίσουν οι ώμοι με την πλάτη (βλέπε εικ.)Πρόσεξε η σπονδυλική και ο αυχένας να βρίσκονται σε επιμήκυνση. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα , κατέβασε τα χέρια και επανέλαβε για όσο σε ανακουφίζει.

Balls

Πάρε δύο μπαλάκια του τέννις τα οποία μπορούμε να τα βάλουμε σε μια κάλτσα και να τα δέσουμε κόμπο ώστε να φτιάξουμε ένα αντικείμενο που να προσομοιάζει με την παρακάτω εικόνα

Ξάπλωσε σε ένα στρωματάκι και τοποθέτησε, στο σημείο που σε ενοχλεί, με τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε μπαλάκι να βρίσκεται στην κάθε μεριά της σπονδυλικής στήλης.Μείνε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.

Προσοχή! θα πρέπει αυτή η άσκηση να ανακουφίζει σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να σταματήσουμε!

 

Main Photo by Pixabay

 

γυμναστικήαυχέναςπόνοιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις, Photos,treis, Photos