Τραγωδία στον Βόλο: Ο 10χρονος Κωνσταντίνος κόλλησε γρίπη – Mετά από λίγα 24ωρα πέθανε

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του 10χρονου Κωνσταντίνου, που όπως λένε οι δάσκαλοί του ήταν η «ψυχή» του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ταχυδρόμου του Βόλου», ο μαθητής κόλλησε γρίπη τύπου Α και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε.

Ο Κωνσταντίνος είχε πάει κανονικά στο σχολείο του, την περασμένη Πέμπτη. Έφθασε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, με βανάκι που μεταφέρει καθημερινά τους μαθητές από την περιοχή του Πηλίου.

Κατά την πρωινή θερμομέτρηση που γίνεται από νοσηλευτή σε όλα τα παιδιά

του ειδικού σχολείου, ο Κωνσταντίνος δεν έδειξε συμπτώματα.

Γύρω στις 10:30 το πρωί, στη δεύτερη θερμομέτρηση, ο μαθητής παρουσίασε δέκατα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η οικογένειά του και με το βανάκι, επέστρεψε σπίτι.

Το παιδί παρακολουθήθηκε από ιδιώτη γιατρό. Την Παρασκευή ανέβασε υψηλό πυρετό και η οικογένειά του τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, έγινε η εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική.

Μετά από το σχετικό τεστ, διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από γρίπη τύπου Α (πιθανόν η Η1Ν1) και του χορηγήθηκε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί. Όμως η κατάσταση της υγείας του ξαφνικά επιδεινώθηκε. «Η γρίπη προκάλεσε οξεία μυοκαρδίτιδα» και ο 10χρονος μαθητής εξέπνευσε.

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιόγλου για πλοίο με κοκαΐνη στην Τενερίφη: Οι πλοιοκτήτες δεν είχαν ιδέα -Το έμαθαν από τον Τύπο

Συναγερμός για βόμβα σε αεροπλάνο – Συνοδεία ελληνικών F-16 προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Νίκος Ξανθόπουλος για Ανέστη Βλάχο: «Σε λίγο έρχομαι κι εγώ»

Keywords
Τυχαία Θέματα