Τραγανά φασόλια γίγαντες, στο φούρνο ή στο airfryer

Το τραγανό αυτό σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε σκέτο, ή να το προσθέσετε σε σαλάτες και σούπες, ετοιμάζεται εύκολα με λευκά φασόλια βρασμένα στο σπίτι ή έτοιμα σε κονσέρβα, λίγο ελαιόλαδο και αρωματικά μπαχαρικά.

Τα καρυκευμένα φασόλια ψήνονται στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά εξωτερικά αλλά να παραμείνουν μαλακά στο εσωτερικό τους.

Υλικά για τη Συνταγή

3-4 φλιτζάνια φασόλια γίγαντες ή άλλα λευκά φασόλια βρασμένα

ή κονσέρβα, ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού καγιέν (προαιρετικά)

2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

1.Προθερμάνετε το φούρνο σας ή τη φριτέζα αέρος (airfryer) στους 200ο C και στρώστε ένα ταψί ή τον κάδο της συσκευής με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

2. Ξεπλύντε τα φασόλια κάτω από τρεχούμενο νερό, στραγγίστε τα σε ένα τρυπητό, βάλτε τα σε μια πετσέτα κουζίνας και σκουπίστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν για λίγα λεπτά στον αέρα.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε απαλά τα φασόλια με το ελαιόλαδο.

4. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το καγιέν και το κορν φλάουρ. Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μπολ με τα φασόλια και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν με τα καρυκεύματα.

5. Απλώστε απαλά τα καρυκευμένα φασόλια στο προετοιμασμένο ταψί ή στον στρωμένο κάδο και ισιώστε τα σε μονή στρώση.

6. Ψήστε τα για 15 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε τα και συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Ελέγξτε τα για να δείτε αν είναι τραγανά, βεβαιωθείτε ότι δεν θα αρπάξουν και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, αν χρειάζεται, μέχρι να τραγανίσουν. Για το ψήσιμο στη φριτέζα αέρος θα χρειαστείτε από 12 -15 λεπτά, ανάλογα το μηχάνημα, ανακινώντας μια φορά ενδιάμεσα.

Συμβουλή

Χρησιμοποιήστε τα αρωματικά ή καρυκεύματα που προτιμάτε, όπως σκόνη κάρυ ή κουρκουμά, δεντρολίβανο, τζίντζερ, μπούκοβο, κανέλα, ξύσμα λεμονιού, κόλιανδρο σκόνη κτλ.

Διαβάστε επίσης:

Ψητά ρολάκια μήλου, με ψωμί του τοστ (νηστίσιμα)

Μπακαλιάρος τηγανητός: Το ψάρι των βουνών, σήμα κατατεθέν της 25ης Μαρτίου

Νηστίσιμο τσουρέκι ή αλλιώς τσουρέκι του νερού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγανά,tragana