Τραμπ: Δεν χρειάζομαι το ρεπουμπλικανικό κόμμα για να κερδίσω

ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπος με ανταρσία από το κόμμα του, ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε την ενότητα τους κόμματος ως απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσει τις εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα εάν το κόμμα ήταν ενωμένο» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι «πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει κάτι για αυτό, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να γίνει».

Οι δύο τελευταίοι αντίπαλοι του Τραμπ για το χρίσμα αποχώρησαν αιφνιδιαστικά από την κούρσα

την προηγούμενη εβδομάδα. Σημαντικά στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων και πρώην προέδρων όπως οι Μπους και ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Βουλή Paul Ryan, αρνήθηκαν να στηρίξουν τον Τραμπ.

Η έλλειψη στήριξης μέσα από το κόμμα του, ιδιαίτερα από τους εκλεγμένους αξιωματούχους που θα αντιμετωπίσουν τους εκλογείς τον Νοέμβριο είναι το μεγάλο εμπόδιο στην υποψηφιότητά του.

Ο Τραμπ σε συνέντευξή του, είπε ο ήταν έκπληξη που δεν τον στήριξε ο Ryan, τονίζοντας ότι όταν κέρδισε τη Νέα Υόρκη, τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί.

Η αντίδραση του Ryan είναι εμβληματική και επηρεάζει ολόκληρο το κόμμα. Εάν ληφθεί απόφαση το κόμμα να στηρίξει τον Τραμπ, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει ζημιά στην εικόνα του και να χάσει κάθε ιδεολογική συνοχή.

Την ίδια στιγμή εάν αγνοήσει τη θέληση των ψηφοφόρων θα είναι ήδη μία απομάκρυνση από το εκλογικό σώμα.

Τραμπεκλογές ΗΠΑHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα