Τουρκία: Υπό κράτηση ο διευθυντής του site της Τζουμχουριέτ

ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι διώξεις κατά των μέσωn ενημέρωσης στην Τουρκία, όπου για ακόμα μια φορά η εφημερίδα Τζουμχουριέτ βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης του Ερντογάν.

Αυτή τη φορά η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον Οούζ Γκιουβέν, αρχισυντάκτη του site της εφημερίδας, εξαιτίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, δημοσιεύματος για τον θάνατο του αντιεισαγγελέα της επαρχίας Ντενιζλί, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Μάλιστα, ο Γκιουβέν έκανε ανάρτηση στο Twitter

λέγοντας πως η αστυνομία τον συλλαμβάνει.

Η Τζουμχουριέτ, είναι η μόνη εφημερίδα στην Τουρκία που ασκεί καθαρά αντιπολιτευόμενη πολιτική προς το καθεστώς του Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής δώδεκα δημοσιογράφοι της εφημερίδας κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, ενώ η πιο πρόσφατη σύλληψη ήταν εκείνη του Αχτέτ Σικ πριν από λίγους μήνες.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Τζαν Ντουνταρ διώκεται εκ νέου από το καθεστώς και πλέον ζει στη Γερμανία όπου του έχει δοθεί άσυλο.

Η εφημερίδα δέχθηκε επίθεση από την κυβέρνηση τον Μάιο του 2015 όταν έδωσε στη δημοσιότητα οπτικοακουστικό υλικό που αποδείκνυε την εμπλοκή της Τουρκίας στον συριακό εμφύλιο και την συνεργασία της με τρομοκρατικές ομάδας όμως η Al Nusra και h ISIS

Τουρκίαελευθερία του τύπουδιώξεις δημοσιογράφων ΤουρκίαΤζουμχουριέτσυλλήψεις ΤζουμχουριέτHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα