Τουρκία: Ο «μαυρογυαλούρος» Ερντογάν τα δίνει όλα για να επανεκλεγεί

Πολιτική που παραπέμπει σε άλλες εποχές ασκεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές, που θα κρίνουν το πολιτικό του μέλλον.

Ο Ερντογάν, μόλις πέντε μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ανακοίνωσε αύξηση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κατά 45%. Η ανακοίνωση έγινε χθες, στη διάρκεια συνάντησης στην Άγκυρα, με θέμα τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Αυξάνουμε τους μισθούς κατά 45%», ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας

ότι «ο κατώτατος μηνιαίος μισθός του δημοσίου υπαλλήλου διαμορφώνεται στις 15.000 λίρες (701 ευρώ)».

Bir ömür seni sevmeye az gelir Edirne… pic.twitter.com/KWccffyKVj

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 8, 2023

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω αύξηση των μισθών και των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.  «Τον Ιούλιο έχουμε προετοιμασίες με βάση τον πληθωρισμό και το κοινωνικό μέρισμα», πρόσθεσε.

Η τουρκική οικονομία είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην προεκλογική εκστρατεία καθώς η ανορθόδοξη πολιτική Ερντογάν στο θέμα των επιτοκίων οδήγησε στην υποτίμηση της τουρκικής λίρας και εκτόξευσε τον πληθωρισμό στο 85,5%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών.

As the battle for Turkey heats up, Erdogan’s challenger accuses the president of concealing the truth about economy and turning the stock exchange “into a robbery tool”

Onur Ant reports https://t.co/iiHeiUm8V1 pic.twitter.com/Z9d0Bo198m

Bloomberg TV (@BloombergTV) May 9, 2023

Η καταρρέουσα οικονομία της Τουρκίας δέχτηκε ένα συντριπτικό πλήγμα από τους σεισμούς τον Φεβρουάριο, όταν αποκαλύφθηκαν  οι μεγάλες οργανωτικές αδυναμίες του κράτους, αλλά και το μέγεθος της διαφθοράς.

‘They’ve screwed the economy’: Turkey’s heartland voters tire of Erdoğan https://t.co/tGu2SdrK68

Financial Times (@FT) April 12, 2023

Ο Τούρκος πρόεδρος που κρατά τα ηνία της χώρας εδώ και 20 χρόνια, υπόσχεται ότι θα μειώσει τα επιτόκια για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και δίνει διαβεβαιώσεις για μείωση του πληθωρισμού σε μονοψήφιο νούμερο.

Διαβάστε επίσης:

Κένυα: Υποψίες για εμπόριο οργάνων πίσω από την οργάνωση που εξωθούσε τα μέλη της σε θανάσιμη νηστεία (Videos)

FT για εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση

Γυναίκα αστροναύτης της NASA περιγράφει τη ζωή της στο διάστημα: Από το λούσιμο μέχρι την τουαλέτα (photos/videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα