Τουρκία – Σμύρνη: Επίθεση ενόπλου στο σουηδικό προξενείο – Τραυματίστηκε υπάλληλος

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο σουηδικό προξενείο στη Σμύρνη στην Τουρκία με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας υπαλλήλου.

Σύμφωνα με το Haberturk, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο επίτιμο προξενείο της Σουηδίας και της Νορβηγίας στην Πούντα.

Ο δράστης, ο οποίος μετέβη εκεί για τις διαδικασίες έκδοσης βίζας, επιτέθηκε με όπλο όταν δεν μπόρεσε να πάρει την απάντηση που ήθελε.

Μια υπάλληλος του προξενείου τραυματίστηκε πρώτα στο στήθος και στη συνέχεια στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στην εντατική.

lang="tr" dir="ltr">#SONDURUM – İzmir'de fahri konsoloslukta saldırı… İsveç Fahri Konsolosluğu'nda çalışan bir kişi vuruldu. pic.twitter.com/TfQkNxHqaM

— Habertürk TV (@HaberturkTV) August 1, 2023

Όπως αναφέρει η Hurriyet, το γραφείο του κυβερνήτη της Σμύρνης ανέφερε: «Ο δράστης του περιστατικού συνελήφθη μαζί με το όπλο του και ξεκίνησε δικαστική έρευνα».

#SONDAKİKA! İzmir'de İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırı

Valilik: Saldırgan zihinsel engelli… Bir vatandaşımız yaralandıhttps://t.co/vHzsbWeVGK pic.twitter.com/gz9wBYGlkC

— Hürriyet.com.tr (@Hurriyet) August 1, 2023

Σημειώνεται ότι πριν από ένα 24ωρο δύο άνδρες έκαψαν αντίτυπο του Κορανίου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στην Στοκχόλμη, σε μία στιγμή έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στην Σουηδία και πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής εξαιτίας περιστατικών βεβήλωσης του Κορανίου.

Ο Σαλουάν Μομίκα και ο Σαλουάν Μαζέμ ποδοπάτησαν αντίτυπο του Κορανίου και στην συνέχεια το έκαψαν, όπως είχαν κάνει στο τέλος του Ιουνίου κατά την διάρκεια συγκέντρωσης μπροστά στο μεγάλο τέμενος της σουηδικής πρωτεύουσας.

Αυτές οι ενέργειες έχουν προκαλέσει κύμα οργής και διαμαρτυριών, ενώ έχουν δημιουργήσει ένταση στις διπλωματικές σχέσεις στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Παρίσι: Κινηματογραφική ληστεία – 15 εκατ. ευρώ η λεία από διάσημο κοσμηματοπωλείο

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ «καρατόμησε» τους επικεφαλής του πυρηνικού οπλοστασίου

Λύθηκε το μυστήριο – Τι είναι ο κύλινδρος που ξεβράστηκε σε παραλία της Αυστραλίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Τουρκία – Σμύρνη, Επίθεση, – Τραυματίστηκε,tourkia – smyrni, epithesi, – travmatistike