Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες από πυρκαγιά σε στούντιο animation στην Ιαπωνία (Photos/Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 37 τραυματίστηκαν, οι δέκα εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά, που οι αρχές της Ιαπωνίας υποπτεύονται πως οφειλόταν σε εμπρησμό, σε στούντιο ανιμέισον στην πόλη Κιότο (δυτικά), σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ιαπωνικού πυροσβεστικού σώματος. «Δώδεκα άνθρωποι με καρδιακή ανακοπή εντοπίστηκαν στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο» του τριώροφου κτιρίου, εξήγησε εκπρόσωπος των πυροσβεστών, διευκρινίζοντας ότι πολλοί άλλοι εργαζόμενοι στο στούντιο «φαίνεται επίσης ότι δεν κατάφεραν να γλιτώσουν».

Η

φωτιά ξέσπασε περί τις 10:30 τοπική ώρα [04:30 ώρα Ελλάδας] σε ακίνητο της εταιρείας Kyoto Animation, η οποία θεωρείται πολύ επιτυχημένη στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων και ανιμέισον. Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το οποίο επικαλέστηκε την αστυνομία, ο απολογισμός των νεκρών ίσως αυξηθεί. Η ίδια πηγή είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι οι τραυματίες είναι πάνω από 30 και περίπου οι 10 βρέθηκαν αναίσθητοι.

Breaking: Multiple people are dead after a man intentionally set a fire at an anime studio in Kyoto, Japan. pic.twitter.com/B0fnL2IiAi

— PM Breaking News (@PMBreakingNews) July 18, 2019

アニメ会社で火事 けが人多数か “ガソリンまいたか” 京都https://t.co/dekElcwrhE#nhk_news #nhk_video pic.twitter.com/TNeEksWoLX

— NHKニュース (@nhk_news) July 18, 2019

ΙαπωνίαπυρκαγιάanimationφωτιάνεκρόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα